Θερμαϊκός: Περιπέτεια για 49 επιβάτες του «Αραμπέλλα» που έπλεε ακυβέρνητο

Θερμαϊκός: Περιπέτεια για 49 επιβάτες του «Αραμπέλλα» που έπλεε ακυβέρνητο

Ο κυβερνήτης του σκάφους επικαλέστηκε μηχανική βλάβη - Ασφαλείς  όλοι οι επιβαίνοντες

θερμαικος
Αναστάτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στους 49 επιβάτες του σκάφους «Αραμπέλλα», το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Στις 22:20 χθες το βράδυ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” Ν.Θ. 314 στην θαλάσσια περιοχή 300 μέτρων από το κρηπίδωμα Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης – Θερμαϊκού κόλπου. Το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε ο κυβερνήτης του σκάφους.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ρ/Κ πλοίο, μία Ε/Γ Λάντζα και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι 49 επιβάτες του σκάφους μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν στο κρηπίδωμα του Λευκού Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ το ”ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ κινήθηκε η διαδικασία για επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: thestival.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Efood: Στους δρόμους οι ντελιβεράδες - Ξεκίνησε η μοτοπορεία

Καιρός: Σύντομη κακοκαιρία από το βράδυ με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στα βόρεια - Ισχυρές βροχές στην Εύβοια

ΕΝΦΙΑ: Σήμερα τα εκκαθαριστικά στο MyAAD
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης