ΔΕΔΔΗΕ: Μάχη με το χρόνο των συνεργείων για την ηλεκτροδότηση σε Βαρυμπόμπη - Εύβοια

ΔΕΔΔΗΕ: Μάχη με το χρόνο των συνεργείων για την ηλεκτροδότηση σε Βαρυμπόμπη - Εύβοια

Από τις έξι γραμμές μέσης τάσης που είχαν υποστεί καταστροφές αποκαταστάθηκαν οι πέντε - Δόθηκε ρεύμα και στο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ  - Σκρέκας και ΑΔΜΗΕ διαψεύδουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή 

dei-main
Στην αποκατάσταση των σοβαρών υλικών ζημιών στην υποδομή του διαχειριστή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), μετατοπίζεται το βάρος των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την ηλεκτροδότηση των περιοχών που έκαψε το πύρινο μέτωπο της φωτιάς.

Συνολικά προβλήματα αντιμετώπισαν έξι γραμμές μέσης τάσης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, οι οποίες επηρέαζαν περίπου 50.000 καταναλωτές. Με την κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ επανηλεκτροδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πέντε γραμμές καθώς και κρίσιμες υποδομές, όπως για παράδειγμα το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ.

kammena_varibobi5


Μια γραμμή μέσης τάσης, η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 6.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών, έχει υποστεί ολική καταστροφή και για την αποκατάστασή της απαιτείται η αντικατάσταση 230 στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης, εργασίες επιθεώρησης, συντήρησης και αντικατάστασης σε 10 περίπου χιλιόμετρα Δικτύου Μέσης Τάσης, 33 υποσταθμούς Μέσης Τάσης και 30 χιλιόμετρα Δικτύου Χαμηλής Τάσης καθώς επίσης και εργασίες στις παροχές Χαμηλής Τάσης.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Κλείσιμο
kammena_varibobi4


Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

Την ίδια στιγμή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν τα συνεργεία και στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, στην περιοχή έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι τέσσερις οικισμοί και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

Με προγραμματισμένες διακοπές αντιμετωπίζεται και η βλάβη που προκλήθηκε προχθές σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε Κω-Κάλυμνο. Νωρίτερα σήμερα διακοπές είχαμε στο κέντρο της Αθήνας και το Περιστέρι, οι οποίες όμως έχουν αποκατασταθεί.

kammena_varibobi3


Σχετικά με την φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από αστυνομικές πηγές για τα αίτια της πυρκαγιάς και πιθανή έκρηξη σε μετασχηματιστή της μέσης τάσης, αρμόδιες πηγές του ΑΔΜΗΕ αναφέρουν ότι αν υπήρξε έκρηξη ή άλλη καταστροφή σε εξοπλισμό, ο διαχειριστής αναφέρει πως δεν θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσει τα κυκλώματα που είχαν βγει λόγω της φωτιάς εκτός συστήματος και επανήλθαν χθες το βράδυ.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί, όπως αναφέρεται έγινε επιθεώρηση στις Γραμμές Μεταφοράς και δεν εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν από τον ΑΔΜΗΕ αρμόδια να εντοπίσει τα αίτια της πυρκαγιάς είναι μόνο η Πυροσβεστική με το πόρισμά της.

kammena_varibobi2
kammena_varibobi


Ειδήσεις σήμερα:

Μπαράκ Ομπάμα: Ο «αόρατος» πλανητάρχης κλείνει τα 60 ως millionaire

Έγκλημα στη Λάρισα: Ο 54χρονος ηχογράφησε στο κινητό τη δολοφονία της 43χρονης!

Καιρός: Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα: Ενισχύονται οι άνεμοι (5 με 6 μποφόρ) από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης