Μετακινήσεις - Νέα μέτρα: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά - Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Μετακινήσεις - Νέα μέτρα: Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά - Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, για να επιθεωρήσει τη διενέργεια των ελέγχων ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης:  «Ο έλεγχος είναι πλήρης και πραγματοποιείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα»  -  Τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν στο λιμάνι για το ταξίδι με πλοίο - Τι χαρτιά πρέπει να έχετε μαζί σας για να ταξιδέψετε

metakiniseis-ploia-taksidi-nisia-rapidtest-limeniko
Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά από νωρίς σήμερα το πρωί. Οι ταξιδιώτες σχηματίζουν μεγάλες ουρές στο λιμάνι προκειμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους οδηγήσουν στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς και στα νησιά της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι ότι νέα μέτρα στο ταξίδι με πλοίο εφαρμόζονται από χθες Πέμπτη 15/7. Το Λιμενικό έχει αναλάβει πλέον τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Οι επιβάτες καλούνται να προσέρχονται στα λιμάνια για την επιβίβασή τους τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου, κι όχι 1 ώρα όπως ίσχυε.

Από τα ξημερώματα, οι ουρές των ταξιδιωτών στο λιμάνι είναι μεγάλες, με τα στελέχη του λιμενικού να διενεργούν εξονυχιστικά τους ελέγχους στους εκδρομείς.

Στο λιμάνι του Πειραιά, για να επιθεωρήσει την διενέργεια των ελέγχων στους ταξιδιώτες που επιβιβάζονταν στα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ζητώ τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση των μέτρων. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας για να έχουμε ένα ασφαλές ταξίδι και να μπορέσουμε να περάσουμε ένα καλό καλοκαίρι. Ο έλεγχος είναι  πλήρης και πραγματοποιείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.Διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι ο έλεγχος στα πλοία ήταν πλήρης. Αυτός είναι και ο λόγος της απόφασής μου να αναλάβει το Λιμενικό τον έλεγχο πριν την επιβίβαση και ο κόσμος συμμορφώνεται πλήρως», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Κλείσιμο



limanipeiraia-plakiotakis
Επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στο λιμάνι του Πειραιά, στα πλαίσια των ελέγχων εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων από τα στελέχη του Λιμενικού, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 - Φωτογραφία:EUROKINISSI



Η κίνηση στους δρόμους  περιμετρικά του λιμανιού του Πειραία παραμένει αυξημένη μέχρι και αυτή την ώρα. 

ploia-anaxoriseis-metakinisi-limeniko


Την Πέμπτη 15 Ιουλίου αναχώρησαν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Α' Λιμενικού Τμήματος  Πειραιά, από τον Πειραιά, 22 δρομολόγια, με 19.031 επιβάτες, από Αργοσαρωνικό, 27 δρομολόγια με 4.198 επιβάτες, από Λαύριο, 6 δρομολόγια με 1.450 επιβάτες και από Ραφήνα 12 δρομολόγια μς 4.878 επιβάτες. 

Τι έγγραφα χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε

Οι ταξιδιώτες πρέπει, κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση με αρνητική διάγνωση είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη νόσο COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Επίσης, δεκτά είναι τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδίδονται 30 ημέρες ύστερα από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες έπειτα από αυτόν, καθώς και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ε.Ε. (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19) καθώς και τρίτων χωρών είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Εντούτοις, όπως επισημαίνεται, προκειμένου να θεωρηθεί κάποιος ως εμβολιασμένος, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου (εάν απαιτείται από το σκεύασμα).

Τα προαναφερθέντα έγγραφα πρέπει να είναι στη μορφή που εξάγονται από την ιστοσελίδα gov.gr γι’ αυτό προτείνεται οι ταξιδιώτες να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.

Πάντως, από τα ανωτέρω εξαιρούνται οι ανήλικοι έως 12 ετών (γεννημένοι μετά την 01/07/2009) ενώ, για τους ανήλικους από 12 έως 18 ετών (γεννημένοι πριν από τις 30/06/2009), η υποχρέωση καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test από τον κηδεμόνα.

Επίσης, όλοι οι ενήλικοι ταξιδιώτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι για τη νόσο COVID-19, οφείλουν να έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Υγείας και κατά την επιστροφή από τα νησιά συστήνεται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική τραγωδία στη Γερμανία με δεκάδες νεκρούς και πάνω από 1.000 αγνοουμένους - Γιατί «πνίγηκε» η χώρα;

Πρεμιέρα για την εστίαση με τσουνάμι ελέγχων: Όλοι οι κανόνες λειτουργίας - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Δέσποινα & Ντέμης: Το μπαμ που κατέληξε σε... μπουμ - Πώς έφτασαν στο τέλος του γάμου τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης