Ίος: «Βρισκόμασταν στους ίδιους χώρους του πλοίου με τους άλλους επιβάτες», λέει νεαρός που επέστρεψε στον Πειραιά

Ίος: «Βρισκόμασταν στους ίδιους χώρους του πλοίου με τους άλλους επιβάτες», λέει νεαρός που επέστρεψε στον Πειραιά

Τι δήλωσαν νεαροί που επέστρεψαν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής

Ios_-_cyclades
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές με αφορμή την υπάρξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε δεκάδες νεαρά άτομα που συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι στην Ίο.

Νεαροί που επέστρεψαν στο λιμάνι του Πειραιά από το κυκλαδίτικο νησί νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφεραν πως κινούνταν κανονικά στους χώρους του πλοίου που τους μετέφερε καθώς το πλήρωμα δεν τους έβαλε σε απομόνωση από τους άλλους επιβάτες.

Έλεγχοι στα λιμάνια (2)

Έλεγχοι στα λιμάνια (1)

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στη Ραφήνα πλοίο στο οποίο επέβαιναν  πάνω από 70 άτομα -πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2. Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε μεγάλο πάρτι.

Ορισμένοι αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ιο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν χθες στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγχθηκαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προκύπτει ότι τουλάχιστον 14 επιβάτες του πλοίου από Ίο προς Ραφήνα βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, 12 άτομα που βρίσκονται ακόμα στο νησί, μπήκαν σε καραντίνα, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα. 

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε την είδηση που αφορά τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν με πλοίο από την Ίο στη Ραφήνα και βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 17 έτη και η θετικότητα που καταγράφηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είναι 17,5%, δηλαδή βρέθηκαν 14 κρούσματα σε 81 ελέγχους.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «γι' αυτό χρειάζεται ο εμβολιασμός και το testing αλλά και η χρήση μάσκας εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός». Ο κ. Κικίλιας, μάλιστα, με αφορμή αυτό το γεγονός τόνισε για ακόμα μια φορά τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων. Ανά δεκάδες έβγαιναν από το Super Express και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ που φορούσε ειδικές στολές στον χώρο ελέγχου προκειμένου να κάνουν το τεστ.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ερντογάν: Φέραμε πίσω όλο το απόθεμα χρυσού που είχαμε στο εξωτερικό

Βίντεο ντοκουμέντο: 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δυο 20χρονους έξω από μπαρ στη Χαλκιδική

Μουρίνιο: «Λένε ότι απέτυχα κι όμως αυτοί ούτε καν με έχουν πλησιάσει»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ