LIVE

Κορωνοϊός

Έβρος: Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό – Επιστολή προς τον Μητσοτάκη

evros-epistoli-1

Έντονες αντιδράσεις για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στον Έβρο, με την εμμονή του υπουργείου Μετανάστευσης και ασύλου να προχωρήσει στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο χωριό Φυλάκιο, αποτελεί επιστολή που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον δικηγόρο και προέδρο του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα Έβρου» Πάρη Παπαδάκη.

Τα μέλη του συλλόγου ««Αινήσιο Δέλτα Έβρου», βοήθησαν σημαντικά τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών πριν από έναν χρόνο, για την πετυχημένη απόκρουση της εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών προς την ενδοχώρα, που είχαν εργαλειοποιηθεί από την Τουρκία. Ωστόσο η πρόθεση του υπουργείου Μετανάστευσης να επεκτείνει το ΚΥΤ Φυλακίου, στο βόρειο τμήμα του Έβρου και δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας από τις κυβερνητικές επιλογές.
151785029_115891447142460_1658268006006743401_o

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα Έβρου», υπενθυμίζει τα όσα έπραξε η κοινωνία του Έβρου τον Μάρτιο του 2020 και όσα σήμερα επιχειρείται να της επιβληθεί από το κεντρικό κράτος, αγνοώντας τις εκκλήσεις και τις αγωνίες των ανθρώπων που συνεχίζουν να «φυλάττουν Θερμοπύλες».

Καταλήγοντας ο κ.Παπαδάκης κάνει γνωστό στον πρωθυπουργό πως ακόμη και εάν η επιστολή του καταλήξει «σε κάποιο κάδο του Μαξίμου» σε περίπτωση που υπάρξει περιστατικό ανάλογο όπως του περασμένου Μαρτίου, θα πράξει και πάλι τα ίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Η αγάπη μου για τον τόπο και το να μην θέλω να ασελγεί κανείς πάνω του δεν είναι συνυφασμένη με κανέναν πολιτικό και καμία κυβέρνηση, δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αλλά είναι συνυφασμένη με την ιστορία αυτού του τόπου και τα ποτάμια αίματος των προγόνων μας τους οποίους και δεν ξεχνώ και δεν προδίδω με κανένα τίμημα» ολοκληρώνει.Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής :

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Είμαι ένας από αυτούς που τον Μάρτιο του 2020 στα επεισόδια στον Έβρο άφησα την ζεστασιά του σπιτιού μου, την θαλπωρή της οικογενείας μου και με αυταπάρνηση και κίνδυνο ζωής έτρεξα στο Δέλτα Έβρου πριν καν ακόμα οργανωθεί η αστυνομία και ο στρατός, για να βοηθήσω δίπλα με τον απλό κόσμο αγρότες, κτηνοτρόφους, καλυβιέρηδες και όχι μόνο, έτσι ώστε να αποτραπεί η συγκροτημένη από τον τούρκο πρόεδρο λαθροεισβολή τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων που η τουρκική χωροφυλακή και ο στρατός μπροστά στα μάτια μας αποβίβαζαν και τους έβαζαν σε βάρκες για να τους περάσουν στο Ελληνικό έδαφος.

Είμαι ένας από αυτούς που την νύχτα μέσα στις μπλάβες στον ποταμό Έβρο σε απόσταση 30 μέτρων από την Τουρκία διενεργούσα περιπολίες χωρίς μέσα, χωρίς θερμικές κάμερες χωρίς τίποτα παρά μόνο ως εφόδιο την αγάπη μου για τον τόπο και την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Είμαι ένας από αυτούς που οι τούρκοι στρατιώτες με σημάδευαν με τα όπλα και πυροβολούσαν στον αέρα για να τρομάξω έτσι ώστε να μπορέσουν οι διακινητές να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος τους λαθρομετανάστες.

Είμαι ένας από αυτούς που δεν σκέφτηκα καν να γυρίσω πίσω όταν στρέφανε το όπλο πάνω μου, γιατί μια πρωτόγνωρη δύναμη έβγαινε από μέσα μου που μου έλεγε να μην διανοηθώ να φοβηθώ.
Είμαι ένας από αυτούς που τον Μάρτιο του 2020 κατά την επίσκεψη σας στον Έβρο στο ΤΣΦ Φερών μου σφίξατε το χέρι και μου είπατε περήφανα «μπράβο σας για ότι κάνετε για την πατρίδα, συνεχίστε έτσι». Το θυμάστε κ. Πρωθυπουργέ;

Είμαι ένας από αυτούς που δεν είμαι ρατσιστής και ακροδεξιός, έχοντας διασώσει παιδιά και λαθρομετανάστες από βέβαιο πνιγμό και κρυοπαγήματα.

Είμαι ένας από αυτούς που πρώτη φορά εδώ στον Έβρο ένιωσα πραγματικά ότι ο Πρωθυπουργός μου είναι γνήσιος πατριώτης, δεν μασάει τα λόγια αλλά ούτε και τις πράξεις του και δεν λυγίζει σε κανέναν.

Είμαι όμως και ένας από αυτούς που μετά από όλα αυτά που έλαβαν χώρα τον περασμένο Μάρτιο, δημοσιεύοντας στις 29/12/2020 την απόφαση περί δημιουργίας hot spot στο Φυλάκιο Έβρου μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα ένιωσα προδομένος.

Είμαι ένας από αυτούς που ένιωσα ότι υποτιμάτε την νοημοσύνη μου όταν μου λέτε ότι δεν θα είναι νέο hot spot αλλά αναβάθμιση – επέκταση του ήδη υπάρχοντος που έχει χωρητικότητα 250 ατόμων, ενώ θέλετε να αυξήσετε την χωρητικότητα στα 1.500 άτομα με σχολεία, αναψυκτήρια, γυμναστήρια κλπ, απλά μόνο για να τα βλέπουμε χρησιμοποιώντας τα μόνο σε έκτακτες ανάγκες όπως π.χ. του περασμένου Μαρτίου. Το αίολο και τελείως αναιτιολόγητο βασικό επιχείρημα του κ.Μηταράκη θα μπορούσε να έχει σημασία και αξία αν κ. Πρωθυπουργέ μου κάνατε την τιμή να μου απαντήσετε σε ποιο ΚΥΤ μεταφέρθηκαν για ταυτοποίηση όλοι αυτοί οι λαθρομεταναστές που συνελήφθησαν στο Δέλτα Έβρου τον περασμένο Μάρτιο στην έκτακτη ανάγκη;;

Είμαι ένας από αυτούς που σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να δει τον τόπο του να παρακμάζει με τέτοιες «επενδύσεις». κ. Πρωθυπουργέ σας ενημερώνω αν δεν το γνωρίζετε ότι πέριξ των οικισμών που θέλετε να δημιουργήσετε το hot spot υφίστανται πάνω από 65 σπίτια εγκαταλελειμμένα. Οι νέοι δεν έχουν λόγο να μείνουν στον Έβρο, δεν υπάρχει μέλλον, η υπογεννητικότητα έχει φτάσει στα κόκκινα. κ.Πρωθυπουργέ πότε θυμάστε τελευταία κάποιον Υπουργό ή Πρωθυπουργό οποιασδήποτε Κυβερνήσεως να έχει μεταβεί στον Έβρο και ειδικά στο Βόρειο, να κόψει κορδέλα για τα εγκαίνια μιας μεγάλης επένδυσης που θα δώσει πνοή στον τόπο;;

Είμαι ένας από αυτούς που καθημερινά συναντώ και ακούω ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα από τα σύνορα να μην μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια από τον φόβο τους, λόγω των επιθέσεων που δέχονται από τους λαθρομετανάστες. Που τους σταματούν στον δρόμο, τους ληστεύουν, τους χτυπάνε, τους κλέβουν τα οχήματα τους για να φτάσουν στον προορισμό που θέλουν.

Είμαι ένας από αυτούς που μαζί με την αστυνομία και τον στρατό σαν μια γροθιά ένωσα τις δυνάμεις μου για να αποτρέψω την εισβολή στον τόπο μου.

Είμαι ένας από αυτούς που δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα δώσετε εντολή στους αστυνομικούς να χτυπήσουν όλους εμάς, τα αδέρφια τους, τους γονείς τους που τον Μάρτιο δίναμε την μάχη δίπλα δίπλα, σε περίπτωση που δεν ανακαλέσετε την απόφαση σας.

Είμαι ένας από αυτούς που νιώθω προδομένος όταν επίσημα ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι δεν θα γίνει καμία δομή στον Έβρο και από την άλλη ακούω τον κ.Μηταράκη να αναφέρει ότι η απόφαση για τον Έβρο αποτελεί εθνική στρατηγική μεταξύ των Υπουργείων Μετανάστευσης, προστασίας του πολίτη και εθνικής άμυνας.

Είμαι ένας από αυτούς που δεν αντιλαμβάνεται ποιος ο λόγος να επεκτείνεται ο φράχτης, όταν από την άλλη θέλουμε να δημιουργήσουμε hot spot με αύξηση χωρητικότητας.

Είμαι ένας από αυτούς που αναρωτιέται σε μια έκτακτη κατάσταση πως θα αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα 5.000 λαθρομετανάστες στα σύνορα και άλλους τόσους λίγα χιλιόμετρα μέσα στην γη μας.

Είμαι ένας από αυτούς που στις απερχόμενες εθνικές εκλογές σας στήριξα γιατί δεν χωρούσε ο νους μου την προδοσία της Μακεδονίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η συγκεκριμένη πολιτική παράταξη δεν διανοήθηκε να δημιουργήσει hot spot στον Έβρο.
Είμαι ένας από αυτούς που κατά την επίσκεψη του κ. Μηταράκη ήμουν παρών στην πλατεία της

Ορεστιάδας για να διατρανώσω την φωνή μου ενάντια στο εθνικό έγκλημα που πάει να γίνει. Ένας από αυτούς, γέννημα θρέμμα Εβρίτης, οικογενειάρχης, που δεν συμμετείχα ποτέ σε κάποια ακροδεξιά παράταξη με ρατσιστικά ή άλλα αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά. Ένας από αυτούς που πιστεύω με όλη την δύναμη της ψυχής μου στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που γέννησε η Χώρα μου και αυτή θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

κ.Πρωθυπουργέ, κανένα επιχείρημα δεν δικαιολογεί αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει. Δεν πρέπει να είναι κάποιος απόφοιτος της σχολής Ευελπίδων για να αντιληφθεί ότι δεν δημιουργείς 5η φάλαγγα στην πλάτη του στρατού. Άραγε τι λέει το ΚΥΣΕΑ γι’αυτό! Ο Έβρος λόγω της γεωστρατηγικής θέσης του και για πολλούς άλλους λόγους που γνωρίζετε πρέπει να είναι αποφορτισμένος από εσωτερικούς κινδύνους, έτσι ώστε σε μια έκτακτη περίπτωση το μυαλό μας και η δύναμη μας να επικεντρώνεται στους εξωτερικούς κινδύνους και όχι στους εσωτερικούς.

Τέλος είμαι ένας από αυτούς που ακόμα και αν πετάξετε την παρούσα επιστολή μου σε κάποιο κάδο του Μαξίμου, σε μια παρόμοια περίπτωση όπως του Μαρτίου πάλι θα τα ίδια θα πράξω χωρίς δεύτερες σκέψεις γιατί η αγάπη μου για τον τόπο και το να μην θέλω να ασελγεί κανείς πάνω του δεν είναι συνυφασμένη με κανέναν πολιτικό και καμία κυβέρνηση, δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αλλά είναι συνυφασμένη με την ιστορία αυτού του τόπου και τα ποτάμια αίματος των προγόνων μας τους οποίους και δεν ξεχνώ και δεν προδίδω με κανένα τίμημα.

κ. Πρωθυπουργέ θέλω να θυμάμαι αυτόν τον άνθρωπο που μου έσφιξε το χέρι τον Μάρτιο και μου είπε «συνεχίστε έτσι»..

Παραγγέλλεται σε κάθε αρμόδιο δικαστικό επιμελητή να επιδώσει την παρούσα στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη Κυριάκο, προς γνώση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διάβημα ετοιμάζει η Αθήνα για το τουρκικό υδρογραφικό Τσεσμέ

Lockdown: Πού θα κριθεί η παράταση στην Αττική

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε επτά περιοχές στα βόρεια προάστια παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Νεοέλληνας

Ο Έβρος έχει αφεθεί στην τύχη του ! Η ανεργία στα ύψη , καμία επένδυση εδώ και δεκαετίες ! Χωριά εγκαταλελειμμένα ! Όσοι έχουν μείνει ψωνίζουν από τις γειτονικές χώρες λόγο ακρίβειας . Δεν υπάρχει μέλλον !!!

κανενα ελεος

καλα να παθουν αφου ψηφιζουν τσιπροκουλη.......

Αγαπητέ συνέλληνα, ο Ελληνικός λαός σύσσωμος μαζί σου,

εκτός από τα κομματόσκυλα, ένθεν κακείθεν, που δεν διαφέρουν από τους λαθροεισβολείς ισλαμοφασιστες.

Εσύ και εγώ μπορούμε να δηλώσουμε

Ότι είμαστε μαζί του....Για τον υπόλοιπο "Ελληνικό" λαό πως είσαι τόσο σίγουρος???

κούλης ο πρωθυπουργος σας

δεν περναει κουνουπι απο τον εβρο, τι ψεματα ειναι αυτα;

Q

Τι ειπαμε οτι ψηφισατε στον Εβρο? Α ναι, 45% ΝΔ και 27% ΣΥΡΙΖΑ. Κομμενες οι κραυγες αγωνιας! Αυτα που ζητησατε τα λαβατε! Φυλατε και Θερμοπυλες κιολας τρομαρα σας! Αυτες τις αηδιες λεγανε και οι αλλοι απο τα προσφυγονησια. Οτι οι ακριτες ειναι οι υπερασπιστες των συνορων και του εθνους... και μην ξερασω με τις τριχες που ακουω. Την μπιζνα που εχετε με τους δουλεμπορους των ΜΚΟ, αυτο κοιτατε ολα αυτα τα χρονια και πως να τα κονομησετε καλυτερα. Μολις δειτε οτι πεφτει λιγοτερο παραδακι στην τσεπη σας, αρχιζετε το κλαμα για να φαει η ενδοχωρα στην μαπα αυτα που εσεις μαζευετε. Αμ δε φυλασσονται ετσι οι Θερμοπυλες!

Έβρος

Αποφάσισα να σου απαντήσω γιατί το σχόλιό σου με εξόργισε. Όλοι αυτοί που προσπάθησαν να μπουν στη χώρα τον περασμένο Μάρτιο, δεν ήθελαν να μείνουν στον Έβρο. Προς τα κάτω ήθελαν να έρθουν κι όμως οι δυνάμεις μας τους απώθησαν. Αν όπως λες τους φέρναμε εμείς, εσύ απόψε θα κοιμόσουν με κάποιο μελαμψό αγόρι. Ασχολείσου με τα 6 χιλιοστά χιόνι που σας έριξε και πάψε να ασχολείσαι με τον Έβρο.

Q

@Έβρος - Η γνωστη αριστερη παπατζα, απλα λιγο αλλαγμενη. Οπως οι αριστεροι μας ταιζαν σανο επι 30 χρονια οτι τα λαθρα δεν ερχονται για να μεινουν στην Ελλαδα... οτι η Ελλαδα ειναι σταθμος και οχι ο τελικος προορισμος... ετσι κι εσυ τωρα λες οτι δεν ερχονται για τον Εβρο, αλλα θελουν Αθηνα. Επειδη τους αποτρεπατε, γι'αυτο ο ΟΣΕ ειχε γινει το αγαπημενο τους μεσο μετακινησης? Με το τσουβαλι τους στελνατε στην Θεσσαλονικη και στην Αθηνα, τοτε που εκανε σωου ο Κουλης! Απο την πολλη αποτροπη, γι'αυτο η Αθηνα εχει γινει Ισλαμαμπαντ και κανεις κρα για να δεις λευκο που να μιλαει Ελληνικα? Απο την πολλη αποτροπη εχει παραδοθει και η Θρακη στους Μουσουλμανους και πλεον οι Ελληνες αποτελουν μειονοτητα εκει? Να σε εξοργιζει καλυτερα που καθε φορα στις εκλογες ψηφιζεις τους ιδιους ανθελληνες, μονο και μονο επειδη φοβασαι μη σε πουνε φασιστα! Να σε εξοργιζει που για προσωπικο σου οφελος ξεπουλας την πατριδα σου? Να σε εξοργιζουν εκεινα τα τσογλανια που κυκλοφορουν ακομα ελευθερα και γραφουν στην γειτονια σου REFUGEES WELCOME. Αμα απο ολα αυτα σε εξοργιζουν αυτα που γραφω, τοτε σημαινει οτι τα θες και τα παθαινεις, οποτε καταληγουμε παλι στην αρχη. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ!!!

απλα κουλης

αφου δεν ειναι ρατσιστης ας τους φαει στην μαπα

Στου κουφού

τη βρόντα όσο θέλεις πόρτα . Όλα βάσει σχεδίου και εντολών άνωθεν . Να φοράτε μάσκες .

Τί σχέση έχει η μάσκα τώρα;

Τί σχέση έχει η μάσκα τώρα; Άν την παρείχε δωρεάν το κράτος δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα αρνητών, το χέρι στην τσέπη που έχει καβούρια είναι το πρόβλημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης