Lockdown: Ουρές οι Αθηναίοι πριν κλείσουν τα καταστήματα - «Μεγάλη φυγή» για επαρχία φοβάται η ΕΛΑΣ

Lockdown: Ουρές οι Αθηναίοι πριν κλείσουν τα καταστήματα - «Μεγάλη φυγή» για επαρχία φοβάται η ΕΛΑΣ

«Μεγάλη φυγή» για επαρχία φοβάται η ΕΛΑΣ - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΘΕΜΑ 104,6): Είναι η τελευταία ανάσα πριν ξεψυχήσουμε, θέλουμε λίγο αγάπη από τους κυβερνώντες και λίγο ενδιαφέρον

articlehondos
Και σήμερα αναμένεται να είναι δύσκολη η κυκλοφορία  στους δρόμους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να δούμε, όπως χθες, ουρές στα καταστήματα.

Πολύ αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, πρωί Παρασκευής, μια ημέρα πριν το δεύτερο lockdown στη χώρα.

Χαμηλές ταχύτητες σημειώνονται αυτή την ώρα, λίγα λεπτά μετά τις 10:30 το πρωί, στη λεωφόρο Κηφισίας,  στο ρεύμα προς Αθήνα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, όπως και στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Κηφισού, στο ρεύμα προς Λαμία, από ΚΤΕΛ έως Αχαρνών και στο καθοδικό ρεύμα προς Πειραιά, από Μεταμόρφωση έως και το ύψος στις Τρεις Γέφυρες.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα καταγράφεται ακόμη, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, τμηματικά, στο ανοδικό ρεύμα, αλλά και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο, από το ύψος του Χίλτον.

Αυξημένη η κίνηση και στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος της Αγίας Παρασκευής. Χαμηλές ταχύτητες και στα δύο ρεύματα στην Κατεχάκη.
kinisi_mesogeion_lockdown


Μεγάλες καθυστερήσεις και στη λεωφόρο Σχιστού .

Κλείσιμο
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς και στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά. 
kinisi_troxaia_tora_paraskeui



LIVE η κίνηση ΕΔΩ

Δείτε εικόνα της κίνησης μέσω του χάρτη της Google
kinisi_lockdown_dromoi_kinisi_stous_dromous





Ουρές σχηματίστηκαν για αρκετές ώρες έξω από καταστήματα στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης ενόψει του δεύτερου lockdown που ξεκινά το Σάββατο καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν τα τελευταία δια ζώσης ψώνια - αξιοποιώντας και τις εκπτώσειςε - πριν να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Οι ουρές, μάλιστα, δεν σχηματίστηκαν μόνο στα καταστήματα με ρούχα και αξεσουάρ αλλά και σε βιβλιοπωλεία.

Αρκετοί πάντως δήλωσαν διστακτικοί στο να ολοκληρώσουν κάποια σημαντική αγορά ενώ οι περισσότεροι «μούδιασαν», όπως είπαν, στο protothema.gr στο άκουσμα της είδησης για ένα δεύτερο lockdown αφού αγωνιούν για τις δουλειές τους, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

«Τα πήγαμε καλά χθες, είναι η τελευταία ανάσα πριν ξεψυχήσουμε» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαρακος.

Όπως είπε «θέλουμε λίγο αγάπη από τους κυβερνώντες και λίγο ενδιαφέρον» ενώ για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο είπε ότι «είναι σε έναν δρόμο κάπως καλό» ζητώντας ωστόσο «βοήθεια και για ρυθμίσεις από τις ΔΕΚΟ».

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr το βράδυ της Πέμπτης στην Ερμού

Ουρές Ερμού (1)


Ουρές Ερμού (2)


Ουρές Ερμού (4)


Την ίδια ώρα στελέχη της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, φοβούνται εικόνες αλά Παρίσι και Λονδίνο τις επόμενες ώρες με «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα για την επαρχία.

«Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με Χριστούγεννα και Πάσχα» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη αυτά.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι την Πέμπτη καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 9,1% στην έξοδο των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου με την εκτίμηση να είναι ότι σήμερα μπορεί η αύξηση να πενταπλασιαστεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε η «Κόλαση»: Εξωπλανήτης με ωκεανούς από λάβα και καταιγίδες από βράχους

Europa League - Δείτε όλα τα γκολ της 3ης αγωνιστικής

Βίαια επεισόδια στη Σλοβενία εναντίον των περιοριστικών μέτρων με τραυματισμούς και συλλήψεις (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης