Η υποεπιτροπή της Επιτροπής Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, η οποία μελετά θέματα δεοντολογίας των βουλευτών, εκδήλωσε την πρώτη αντίδραση στην άρνηση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη να υποβάλει την παραίτηση του. Οι βουλευτές αρνήθηκαν να παραστούν στην σημερινή προγραμματισμένη συνεδρία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Θεσμών, Γιώργος Περδίκης, «δεν πρόκειται να συνεδριάσουμε εκτός και αν παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος από το βίντεο του Al Jazeera φαίνεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς».
Ο Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δημήτρης Συλλούρης προεδρεύει της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω απουσίας του Προέδρου Αναστασιάδηστο εξωτερικό. Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες, όταν λέει ότι σταματά το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων (Χρυσών διαβατηρίων), αλλά θα συνεχιστεί η εξέταση άλλων χίλιων υποθέσεων. Ο βουλευτής των Οικολόγων προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για άμεσο τερματισμό του προγράμματος, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη και την δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί δαιμόνων, προς τους δημοσιογράφους και τον κάλεσε να απολογηθεί.
Την ίδια ώρα ο κ. Συλλούρης δεν θα φέρει ένσταση σε αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, την οποία δίνει στη δημοσιότητα.
«Σας γράφω σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων και δεδομένου ότι με την αρχική μου δήλωση είχα αναφέρει τη φύση της εμπλοκήςμου εις το σχετικό video και επίσης με μετέπειτα δήλωση μου ανέφερα ότι δεν θα παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου της Βουλής», αναφέρεται στην επιστολή.
Δεδομένης, συνεχίζει η επιστολή του κ. Συλλούρη, «της χθεσινής σας δήλωσης ότι έχετε αποφασίσει να διαταχθεί έρευνα σε σχέση με το όλο θέμα, σας ενημερώνω ότι αν το κρίνετε αναγκαίο να προχωρήσετε εις το Ανώτατο Δικαστήριο με αίτηση άρσης της Βουλευτικής μου ασυλίας δια να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες δεν πρόκειται να ενστώ».
Όλα τα κόμματα ζητούν από τον κ. Συλλούρη να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του ώστε να πάψει να καλύπτεται από αστυλία και να ανακριθεί.
Σε διαφορετική περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο την άρση της ασυλίας του κ. Συλλούρη και αφού εξεταστεί το αίτημα να ληφθεί απόφαση. Μια τέτοια διαδικασία ίσως να απαιτήσει χρόνο.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.