Καιρός: Αναλυτικά οι υψηλές θερμοκρασίες από την ερχόμενη εβδομάδα - Πού θα «χτυπήσει» 35άρια

Καιρός: Αναλυτικά οι υψηλές θερμοκρασίες από την ερχόμενη εβδομάδα - Πού θα «χτυπήσει» 35άρια

Καιρός - Καλλιάνος: Έρχεται θερμή εισβολή από τη νέα εβδομάδα - Δείτε αναλυτικούς χάρτες για όλες τις περιοχές της Ελλάδας - Δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής

kairos_sun
Ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα «μυρίζει» καλοκαίρι, καθώς μια  θερμή εισβολή εκτιμάται ότι θα ανεβάσει τις θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο «από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τις θερμοκρασίες ανά περιοχή την Δευτέρα και την Τρίτη


ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 07/05/2020 | ΕΡΤ


Αναλυτικά

ΔΕΥΤΕΡΑ 11-05-2020
Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα δυτικά και νότια αραιές νεφώσεις.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά
Κλείσιμο
όμως θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο σε όλη τη χώρα.

Θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Β. Αφρικής θα κινηθούν προς την περιοχή μας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με...

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Kolydas στις Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

deutera_temperature


ΤΡΙΤΗ 12-05-2020
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βορειοανατολικά τις απογευματινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

triti_thermokrasies_emy
Ακολουθούν χάρτες με τις μέγιστες θερμοκρασίες
monday_zesti_thermokrasies

kairos_zesti_triti
Οι αναλυτικές προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου στο protothema

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Καλλιάνου, μετά το ψυχρό μέτωπο που μας επηρέασε και που συντέλεσε στο να υποχωρήσει αρκετά ο υδράργυρος, αλλά και να σημειωθούν αρκετές τοπικές βροχές, φαίνεται ότι σταδιακά όλα θα αλλάξουν. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν μεγαλύτερα, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα εναρμονιστούμε με καθαρά ανοιξιάτικες (ακόμα και... καλοκαιρινές) καιρικές συνθήκες.

Θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική

Φαίνεται ότι από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο χάρτη, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.


Οι θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν τους 35°C

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 34-35°C. Σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η διάρκεια της θερμής εισβολής

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (και ιδιαιτέρως Τρίτη) θα ανέβει εντυπωσιακά ο υδράργυρος, όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι 1-2 ή το πολύ 3 ημέρες, μπορεί όμως και παραπάνω. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες που θα πλησιάζουμε προς το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Θα είναι έκπληξη αν δεν έρθουν, τελικά, αυτές οι αέριες μάζες

Μπορεί όλα τα προγνωστικά στοιχεία να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα έρθει ζέστη από την επόμενη εβδομάδα, πάντα όμως οφείλουμε, με βάση την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου, να κρατάμε μικρό καλάθι διότι τα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων μπορεί να παρουσιαστούν κάπως διαφορετικά. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβούν αυτά που παρουσιάστηκαν παραπάνω, θεωρείται αρκετά υψηλή.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς λειτουργούν εναντίον του κορωνοϊού τα αντισώματα;


Πότε «μπήκε» ο κορωνοϊός στην Ελλάδα; - Τι αποκαλύπτει καθηγητής Επιδημιολογίας

Τηλεργασία - Facebook: Δουλειά από το σπίτι μέχρι και το τέλος του 2020
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης