Χρηματιστήριο: Με ώθηση από τον EastMed πέρασε τις 930 μονάδες

Χρηματιστήριο: Με ώθηση από τον EastMed πέρασε τις 930 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 930,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,53%

xrimatistirio_athinwn
Τα Χρηματιστήρια είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί και σήμερα οι συμμετέχοντες έδειξαν τις διαθέσεις τους δίνοντας μια εικόνα για το τι θέλουν στην ελληνική αγορά.

Η ενέργεια, οι κατασκευές είχαν την τιμητική τους, καθώς οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι κατασκευές αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα.

Και οι τράπεζες, όμως, δεν ήταν αρνητικές ενώ ενδιαφέρον είχαν οι ανακοινώσεις στο χρηματιστήριο καθώς η επέκταση της στάθμισης σε μετοχές του ftse25 αναμένεται να διευρύνει το ενδιαφέρον των επενδυτών που ακολουθούν τους Δείκτες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 930,71 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,53%, εν μέσω ενός θετικού κλίματος σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σήμερα εξάλλου με τις υπογραφές για τον αγωγό East Med, το ενδιαφέρον είναι δικαιολογημένα στραμμένο προς την ενέργεια. Εάν η Ελλάδα καταστεί ένας παράγοντας σε αυτό τον χώρο, αναμένεται να προσελκύσει κεφάλαια για επενδύσεις οι οποίες θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ράλι 6,82% για την Ελλάκτωρ με 1,1 εκατ. μετοχές καθώς τα funds που κατέχουν τη μετοχή προχώρησαν σε κινήσεις.

Κλείσιμο
Με άνοδο 5,33% η μετοχή της ΔΕΗ έκλεισε στα 4,35 ευρώ. Κέρδη 3,66% για τον ΑΔΜΗΕ στα 2,405 ευρώ. Με οριακές απώλειες η μετοχή της Eurobank στα 0,919 ευρώ. Κέρδη 0,83% για την Εθνική Τράπεζα στα 3,045 ευρώ. Άνοδος 1,47% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,034 ευρώ. Με κέρδη 3,01% η Motor Oil στα 21,24 ευρώ. Με κέρδη 2,67% η ΕΧΑΕ έκλεισε στα 4,76 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 39 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης