Wall Street: Χάος με βαριές απώλειες στους μεγάλους δείκτες

Wall Street: Χάος με βαριές απώλειες στους μεγάλους δείκτες

«Βουτιά» 660 μονάδων για τον Dow - Χαμηλό 15μηνου για την Apple και συνολική πλέον πτώση σχεδόν 40% από τα ιστορικά υψηλά της

apple_ole
Το 2019 δεν εισήλθε με τις καλύτερες προϋποθέσειςγια τη Wall Street. Για την ακρίβεια, όλα έδειχναν και δυστυχώς εξακολουθούν να δείχνουν το αντίθετο. Και η Apple φρόντισε να το κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται.

Το year-end ράλι των αγορών ξεφούσκωσε, για να το διαδεχθεί ένα νέο sell-off από αυτά που μας... συνήθισε ο περασμένος Δεκέμβριος.

Μετά το sell-off στις ευρωαγορές, όπου ο πανευρωπαϊκός Stoxx 50 βυθίστηκε ακόμη πιο βαθιά σε bear market, η Wall Street έκλεισε με βαριές απώλέιες 2,83% για τον Dow Jones στις 22.685 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 2,5% στις 2.446 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 3% χαμηλότερα στο επίπεδο των 6.463 μονάδων.

Μήλον της... Έριδος η Apple, που κατρακύλησε σε χαμηλό 15μηνου, και συνολική πλέον πτώση σχεδόν 40% από τα ιστορικά υψηλά της.

Παρά τη χειρότερη χρονιά της δεκαετίας (και ειδικότερα το χειρότερο Δεκέμβριο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης του 1931), υπήρχε σε κάποιο βαθμό αισιοδοξία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Τα αμερικανικά μακροοικονομικά, τα θεμελιώδη των επιχειρήσεων, τα εταιρικά αποτελέσματα έδειχναν ισχυρά.

Για περισσότερο ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης