«Παραθυράκια» για αλλαγές και... εκπλήξεις στο Κοινωνικό Μέρισμα

«Παραθυράκια» για αλλαγές και... εκπλήξεις στο Κοινωνικό Μέρισμα

Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση

Με την παραδοχή ότι «η υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα» και «η προοδευτική επιστροφή σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας» ήταν τελικά απαραίτητες προϋποθέσεις, γιατί «δημιουργούν τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να διανεμηθεί στοχευμένα κοινωνικό μέρισμα για το έτος 2017 στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά» (όπως τονίζεται στο προοίμιο της αιτιολογικής έκθεσης που συνοδεύει το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες βράδυ) η κυβέρνηση επιχειρεί να επουλώσει πληγές που άνοιξε η οικονομική πολιτική της.

Επιχειρεί επίσης να διαγράψει ενδεχομένως από την μνήμη ότι μόνον το 2015 δεν δόθηκε κανένα μέρισμα, καθώς και τα «βαριά λόγια» που το 2014 εκτόξευε ο κύριος Αλέξης Τσίπρας για το 500ευρω της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως ότι επρόκειτο για «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας», ότι «του πετούν κάποια ψίχουλα για να τον εξαγοράσουν» και πως «αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη, που μαρτυρά φόβο μπροστά στην κάλπη που έρχεται, που δείχνει πόσο περιφρονούν τον λαό και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του».

Σε αντίθεση με όσα λέγονταν τότε, το χθεσινό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, προβλέπει ότι:

1. μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διανεμηθεί κατά το έτος 2017 προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών, για την εφάπαξ καταβολή παροχής κοινωνικού χαρακτήρα με τη μορφή διανομής κοινωνικού μερίσματος

2. το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κρατήσεις, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη. Επιπλέον, για να μην επαναληφθεί και φέτος να χάνουν επιδόματα ή την φοροαπαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ οι δικαιούχοι, την φορά αυτή διευκρινίζεται ότι το ποσόν του βοηθήματος «δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

3. Το νομοσχέδιο δεν καθορίζει πώς θα διανεμηθούν τα 720 εκατομμύρια. Εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προσδιορίσουν με αποφάσεις που θα εκδώσουν, τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Παναγιώτης

Βρέ αλήτες, θα μοιράσετε τα χρήματα σε φοροφυγάδες, γυφτους, Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και λοιπούς παράνομους αφήνοντας στη μοίρα τους τους ανθρώπους που έπληξε η θεομηνία.

το ποιο; το..."κοινωνικό" τι;;; πφφφφφφφφφφφφφφφ!

Οι μόνοι δικαιούχοι του ποσού αυτού - που απλώς προέρχεται μέσω άγριας φορομπηξίας από τα πορτοφόλια εκείνων που ήδη τα βγάζουν με δυσκολία πέρα, ατόμων της μεσαία τάξης δηλαδή ή ότι έχει απομείνει απαυτήν τέλος πάντων - τελικά θα είναι αλλοδαποί, και άτομα τα οποία ποτέ δεν πρόσφεραν κάτι για τούτο τον τόπο, περιθωριακά και δεν συμμαζεύεται, πάππου προς πάππου, χαρτζιλίκι λοιπόν αλλά και αποτυχημένη απόπειρα χτισίματος "κοινωνικού προφίλ" της κυβέρνησης, αλλά και για να στηριχτεί οικονομικά ο κομματικός στρατός των συριζα-ανελ, το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και οι πέτρες!Θυμίζουν κάτι τέτοια κολπάκια εικόνες από Αφρική όταν μοιράζουν αλεύρι σε περιοχές που λιμοκτονούν...το πόρισμα που συνάγεται απόλα αυτά είναι ένα: όσο το συντομότερο απομακρυνθούν απτην εξουσία, τόσο το καλύτερο για την χώρα!

NY

ακριβώς έτσι !

ΙΟΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΠΟΤΛΗΣ

Δέν μού προκαλεί εντύπωση ότι η Κυβέρνηση κρύβει και παραοπλανά και πάλι τον κόσμο σε ποιό εισόδημα θα υπολογίζεται άν θα πάρει κάποιος την ξεφτίλα (μέρισμα) και άν ναί πόσο θα πάρει αλλά μου κάνει εντύπωση ότι το αποσιωπάτε κι εσείς. Το είσόδημα που λαμβάνουν υπόψην δεν είναι το ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ αλλά το ΤΕΚΜΑΡΤΌ . π-χ νοικιάζεις ένα διαμέρισμα 80 τμ.γιατί έχεις ακίνητη περιουσία ΜΗΔΕΝ, ,έχεις ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικά 30 χρόνων ερείπιο και είσαι άνεργος , εισοδήματα ΜΗΔΕΝ . Για να δείς άν θα σου δώσουνε τα Φασιστο πουτανο πουστερά την ταπείνωση (μέρισμα) να ξέρεις ότι το εισόδημα που σου καταλογίζουν δέν είναι το πραγματικό αλλά είναι 2400+2400+3000=7.800 !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xaritsis

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά από 8 χρόνια κρίσης βγαίνει τον Αύγουστο από τα μνημόνια, άρα είναι πολύ σημαντική η συζήτηση που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες για το πλαίσιο συνεργασίας την επόμενη μέρα με τους θεσμούς

9129fed6ee93

Ανακοίνωση εξέδωσε η EY στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό λόγω διαφόρων συνθηκών και γεγονότων να διενεργήσει το απαιτούμενο έλεγχο στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του FF Group

lein

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας Φίλιπ Λέιν, τονίζει πως θα μπορούσε να παραταθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, αλλά μόνο έαν η ευρωζώνη υφίσταντο κάποιο ισχυρό οικονομικό σοκ