Έκοψαν και το μέρισμα των 1,5 ευρώ την ημέρα από τις χήρες

Έκοψαν και το μέρισμα των 1,5 ευρώ την ημέρα από τις χήρες

Χωρίς ατομική ενημέρωση κόπηκε η παροχή - «Βάναυση και ανάλγητη» απόφαση λέει η Ομοσπονδία των συνταξιούχων

 

Σε οριστική διακοπή του μερίσματος σε συνταξιούχους που έμειναν χήροι ή χήρες σε ηλικία κάτω των 52 ετών, προέβη το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, χωρίς καμία προοπτική επαναχορήγησης, ακόμα και σε άτομα 67 ετών και πάνω.
 
Μετά και την πληρωμή μερίσματος που έγινε στο τέλους Ιουνίου, διαπιστώνεται ότι εκτός από τις περικοπές που υπέστησαν οι περίπου 220.000 συνταξιούχοι που το λαμβάνουν, το μέρισμα κόπηκε σε περίπου 26.400 δικαιούχους που το ελάμβαναν (χήροι-χήρες και άγαμες θυγατέρες).
 
Με τον τρόπο αυτό κόπηκε άμεσα 100% (και όχι μερικώς ή σταδιακά όπως ως τώρα γινόταν) το μέρισμα των 35 ευρώ το μήνα το οποίο θα ελάμβαναν και υπερήλικες ή ανάπηροι για να συμπληρώσουν την πενιχρή σύνταξή τους, χωρίς να τεθεί κριτήριο π.χ. αν εργάζονται, αν έχουν ενοίκια ή άλλα εισοδήματα, ποια είναι η περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση κλπ.
 
Η περικοπή επεβλήθη με τον Νόμο Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο και με απόφαση του υφυπουργού κ. Πετρόπουλου, επειδή το έλλειμμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αγγίζει το 32% ή περίπου 18 εκατ. το μήνα. Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται, οι περικοπές που επιβλήθηκαν ήταν σχεδόν διπλάσιες, αφού το μέρισμα μειώθηκε 33%-65% για τους δικαιούχους, ή και 100% για χήρους-χήρες.

Και όλα αυτά, χωρίς οι δικαιούχοι που περίμεναν να μπουν τα λεφτά στον λογαριασμό τους να λάβουν προηγούμενη ειδοποίηση ή ατομική απόφαση διακοπής της παροχής. Και επιπλέον, το Μετοχικό Ταμείο θα τους ζητήσει και λεφτά πίσω για οφειλές που δεν γνωρίζουν θα θύματα των περικοπών, αλλά ούτε και το Ταμείο μπορεί ακόμα να υπολογίσει για να τους τις κοινοποιήσει. Τα χρήματα θα αναζητηθούν πλέον με άλλους τρόπους (πιθανώς με περικοπή στην κύρια σύνταξη ή από την εφορία;) εφόσον δεν θα λαμβάνουν ξανά ποτέ πια το μέρισμα από το ταμείο.
 
«Απάνθρωπα, βάναυσα και ανάγλητα» κόβονται οι παροχές σε ευπαθείς ομάδες, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, επικαλούμενο  την οικονομική τους εξαθλίωση και την αδυναμία τους να επιβιώσουν με μία πετσοκομμένη σύνταξη.

Ερωτηματικά προκύπτουν και για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας εξοικονόμησης, αφού πρόκειται για παροχή που, μετά και τις νέες περικοπές, δεν θα ξεπερνούσε σε αρκετές περιπτώσεις τα 35 ευρώ το μήνα, ή μόλις 1-1,5 ευρώ την ημέρα ή τα 400 ευρώ το χρόνο, για κάποιες λίγες χιλιάδες δικαιούχους.
 
Ωστόσο η παροχή που κόβεται και αναδρομικά, δεν είναι «προνοιακή» όπως το ΕΚΑΣ που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν υποχρεωτικά από το 1923 για την συγκεκριμένη παροχή, η οποία όμως πλέον αποκλείει  όσες έμειναν χήρες σε ηλικία κάτω των 52.
 
Το μέρισμα χάνουν έτσι όσες και εκείνες που το έπαιρναν, ενώ όσες μένουν πλέον χήρες στα 52 θα το παίρνουν για μόνον τρία χρόνια, χωρίς να εξετάζεται αν είναι πχ πολύτεκνες και αν μπορούν να εργαστούν εφόσον έχασαν τον σύζυγό τους.
 
Πρόκειται για εφαρμογή του νόμου 4387 που ψηφίστηκε στις 12 Μαΐου και με ενεργοποιήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίου Αναστάσιου Πετρόπουλου, που αλλάζει αναδρομικά (από το 1981) το Καταστατικό του Ταμείου για να μην μπορεί να καταβάλει ξανά τις παροχές που έδινε.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Αμερικανος

Σφαγη το 1,5 ευρω να κανουμε και μουσειο σφαγιασθεντων. Διασκεδαστε μας και αλλο.

Για αυτο ειναι Σφαγή!!!

Το ΣΥΡΙΖΑ τους έκοψε και το 1,5 ευρώ που θα τους έδινε! Ετσι σωζει τους φτωχούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ουτε 1 ευρω δεν σου δινει, σου τα παίρνει ΟΛΑ!

jinn

Πιάνουν γρήγορα οι κατάρες από χήρες κι αδικημένες μητέρες, έλεγε ο Άγιος Παίσιος, ας προσέχουν οι οπορτουνιστές Άθεοι Κομμουνιστές πολιτικοί μας...

ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ

Και τώρα ποιος θα μου πληρώνει το μανικιούρ και το κομμωτήριο για να ψάχνω γαμπρό, που με αφησε αστεφάνωτη ο μακαρίτης ο πατέρας μου; 400 ευρώ το χρόνο ακομα θα έπαιρνα και θα τα χαιρόμουν...Άτιμοι πολιτικοί, μας κόβουν το παντεσπάνι!

Μάρθα

Μέρισμα σημαίνει συμμετοχή στα κέρδη. Με ποια λογική θα πρέπει να διανέμονται ακόμη μερίσματα (σε άγαμες θυγατέρες;;;;;) από ταμείο μπαίνει μέσα 18 εκατομμύρια το μήνα; Μην λαϊκίζετε με τίτλους όπως "απόλυτη σφαγή"...

@10:39

οταν η μαμακα της γνωστης συριζουδενας ...επαιρνε επι πολλα χρονια , συνταξεις των ΔΗΘΕΝ ανηλικων θυγατερων...εκει ουτε ενοχληθηκες, ουτε μιλησες, ουτε και φωναξες να δωσει πισω τις εκατονταδες χιλιαδες που τσεπωσανε...με τοση αναιδεια και θρασος.

Aν....

... είναι "κέρδη", τα δικαιούνται εξίσου όλοι όσοι πλήρωσαν και επένδυσαν, ασχέτως οικογενειακής κατάστασης. Αν είναι "κέρδη" γιατί είναι υποχρεωτικές οι κρατήσεις; Αν είναι "κέρδη" γιατί δηλώνονται και φορολογούνται σαν τις συντάξεις μαζί με τις συντάξεις; Αν είναι "κέρδη"γιατί ανήκει στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Αν είναι "κέρδη" γιατί τα παίρνουν μόνον οι συνταξιούχοι και οχι οι εν ενεργεία; Αν είναι "κέρδη"γιατί χρειάζεται Νομος Κατρούγκαλου και απόφαση Πετρόπουλου; Αν είναι "κέρδη" γιατί αλλάζει μετά από 35 χρόνια το καταστατικό, για να μην επιδοτείται το Ταμείο. "Κέρδη" είναι και το Ταμείο Αρωγής, το Επικουρικής Ασφάλισης κλπ κλπ; Αν ΔΕΝ είναι, τότε να δούμε τι θα λες όταν κόψουν και από εκεί τη σύνταξη. Και να δούμε τι θα πουν τα δικαστήρια, που λένε ότι είναι κανονική σύνταξη και όχι "κέρδη". Δεν διαφωνώ να κοπεί το μέρισμα, όπως οι άλλες συντάξεις, αλλά για απο εδώ και μπρος, όχι και αναδρομικά μετά από 40 χρόνια!

Ελπίδα Συριζοπουλου

Πρωτη φορά αριστερά.... Η ελπίδα έρχεται....Η ελπίδα ήρθε....Φάτε αριστερή ελπίδα τώρα με νταουλια κ ζουρνάδες

Αντιδραστικό Στοιχείο

Ξέχασες τις αγορές,τις οποίες κ χόρεψε ο τεράστιος Αλέξης Τσίπρας!Τους εκανε τους Βρετανούς άνω κάτω.Το γκρέμισε το Λονδίνο!!

δυστυχώς πολλοί φταίνε

θυμάμαι στην εκλογή ΠτΔ κάποιους που είναι αφεντικά σήμερα στη ΝΔ και δήλωναν ότι αν η ΧΑ ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για ΠτΔ τότε αυτοί(αυτός και οι ελεγχόμενοί του ) δεν θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα...Γνωστή η κόντρα-αντίθεσή τους(Μητσοτάκηδων) με τον Σταύρο Δήμα και δεν τους ένοιαζε αν πέσει ο Σαμαράς μάλλον το επιδίωξαν και η ψήφος της ΧΑ ήταν απλά ελεεινή πρόφαση.Οι Καραμανλικοί το ίδιο απόγευμα με τα exit poll των εκλογών έλεγαν "να φύγει ο Σαμαράς" και το έλεγαν με μίσος. Προεκλογικά όταν ο Σαμαράς έλεγε "θα βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια" η Ντόρα σκύλιαζε όπως είδαμε όταν την έπιασε ο φακός της τηλεοπτικής κάμερας!!! Το 28% του Σαμαρά με τέτοιο εσωκομματικό πόλεμο και τέτοια υπονόμευση ,με στήριξη των Γερμανών στον Τσίπρα (που έλεγαν δεν θέλουμε Σαμαρά γιατί θέλει να βγεί από τα μνημόνια) φαντάζει θεόρατο... Στα Χανιά δεν βγήκε κανείς βουλευτής από την ΝΔ πρώτη φορά στα χρονικά(και οι 4 βγήκαν του ΣΖα) ,η εντολή των Μητσοτάκηδων ήταν "μαυρίστε τον Σαμαρά" άρα τα ζωάδια που ψήφισαν ΣΖα μήπως είναι οι άμυαλοι ΝΔκράτες που έκαψαν τους εαυτούς τους?

ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ

Όποιος πει κακό για μας να του βγει το μάτι σα λουκουμάς!

συριζα

Μίσος για τους φτωχούς και αδύνατους.

θα τους

πετσοκόψει τους ψηφοφόρους του ο τσίπρας . Αρχίζει , ελαφρά και γαργαλιστικά , να μου αρέσει ο τσίπρας .

Κόψιμο και το εφάπαξ

Μάνο εάν ο Τσίπρας θα είναι για 20 χρόνια πρωθυπουργός θα στρώσει αυτή η κώλο χώρα, κόβοντας τα ρουσφέτια και τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων.Τα πλήρωνε από το 1923, (έδινε πενταροδεκάρες) και ο μισθός ο παχυλός πως ανέβηκε, με τις απεργίες, και τώρα φταίνε οι δανειστές (που δεν κάνουν διακοπές στη Μύκονο οι άγαμες κορασίδες)

.

Τοτε να σταματησετε να ζητατε κατοχικα δανεια απο τους γερμανους, ΑΝ δεχθουν να σας το αποπληρωσουν θα πρεπει να ειναι σε χρηματα της εποχης. Πενταροδεκαρες.

m.pasok

Πρωτη φορα αριστερα ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης