Περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις τον Απρίλιο

Περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις τον Απρίλιο

«Το 2013 η ανεργία έφτασε στο ανώτερο σημείο του κύκλου της και από εφέτος θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή της» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης

Περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις τον Απρίλιο
Θετικές εξελίξεις στην απασχόληση διαπιστώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του Απριλίου για το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη».
 
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το θετικό ισοζύγιο του φετινού Απριλίου -δηλαδή προσλήψεις μείον απολύσεις- είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, με 60.600 νέες θέσεις εργασίας φέτος έναντι 29.298 πέρυσι. Αποτελεί, ταυτόχρονα, το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο από το 2001 μέχρι σήμερα.

Κλείσιμο
Εξίσου θετικές είναι και οι μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης σε επίπεδο τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου. Το πρώτο τετράμηνο φέτος είχαμε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων κατά 101.476 θέσεις εργασίας έναντι μόλις 20.460 πέρυσι. Και εδώ πάλι, η επίδοση του φετινού τετραμήνου είναι η υψηλότερη από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Τα νέα από το μέτωπο της μάχης για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά. Πράγματι, όλα πλέον τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα της αγοράς εργασίας, υποδηλώνουν ότι η ανεργία, μετά τη σταθεροποίηση που έδειξε κατά τη διάρκεια του 2013, έχει μπει για τα καλά σε μια φάση αποκλιμάκωσης, σε ένα κανάλι πτώσης... Οφείλουμε να διαβάσουμε τα νέα δεδομένα με ρεαλισμό, με προσεκτική και ψύχραιμη ματιά, αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία. Ιδιαίτερα, καθώς οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και άλλων αξιόπιστων οικονομικών οργανισμών και ερευνητικών φορέων, συγκλίνουν στο ότι το 2013 η ανεργία έφτασε στο ανώτερο σημείο του κύκλου της και από εφέτος θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή της».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης