Euroleague: O Παναθηναϊκός θέλει να ράψει το 7ο αστέρι, για πρώτη φορά σε τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Euroleague: O Παναθηναϊκός θέλει να ράψει το 7ο αστέρι, για πρώτη φορά σε τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Στις 9 το βράδυ της Κυριακής (26/5) το τζάμπολ του μεγάλου τελικού στο Βερολίνο - Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά η «Βασίλισσα» ήταν ασταμάτητη

panathinaikos-eurolegue-art
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε ενώ ο Ολυμπιακός πλήρωσε το άσχημο ξεκίνημα και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Final Four. Έτσι στον μεγάλο τελικό της Euroleague, οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τη περυσινή τροπαιούχο, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 26 Μαΐου στις 21:00.

Λίγες ώρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 18:00, ο Ολυμπιακός και η Φενέρ θα παλέψουν στον μικρό τελικό για την τρίτη θέση. Όλες οι αναμετρήσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το Nova Sports Prime.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε δεκατρία χρόνια για να αγωνιστεί ξανά σε τελικό της EuroLeague! Μπορεί στις αρχές της σεζόν να φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το «τριφύλλι» κατάφερε να επιστρέψει ολοκληρωτικά στην ευρωπαϊκή ελίτ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεπέρασε το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό, στο Βερολίνο και την Κυριακή θα διεκδικήσει την έβδομη κούπα της ιστορίας του! Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε τελικό το 2011, όταν και έβαλαν το έκτο αστέρι στη συλλογή τους.
Κλείσιμο
 

Αυτός ο τελικός είναι ιστορικός για παραπάνω από έναν λόγους. Οι «Πράσινοι» αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά σε τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν οι Ισπανοί καταφέρουν και νικήσουν το βράδυ της Κυριακής, τότε θα έχουν καταφέρει να σπάσουν δύο παραδόσεις. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό Euroleague, ενώ η Ρεάλ μπορεί να γίνει η παρθενική ομάδα που τερμάτισε πρώτη σε αυτό το format της διοργάνωσης και κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Όσον αφορά στον αγώνα, οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι στον ημιτελικό από την αρχή έως το τέλος, έδειξαν περίσσια αποθέματα θέλησης, δεν πανικοβλήθηκαν όταν η Φενέρμπαχτσε μείωσε στον πόντο (51-50) τρέχοντας επιμέρους 14-2, ξέφυγαν με διψήφια διαφορά και νίκησαν δίκαια με 73-57. Ο Τζέριαν Γκραντ που έπαιξε τρομερή άμυνα και ακόμη καλύτερα στην επίθεση προσφέροντας 13 πόντους (4/6διπ., 1/2τρ., 2/3βολ.), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά και ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος κυριάρχησε στις ρακέτες φτάνοντας σε double double (17π., 10ρ.), έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον θρίαμβο των πρασίνων. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με 61.3% δίποντα και 36.6% τρίποντα.

Panathinaikos - Fenerbahce | INCREDIBLE Play | SEMIFINALS | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


«Παίξαμε το τέλειο μπάσκετ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα μπαίνοντας στα αποδυτήρια ο τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR έδωσε με... αφοπλιστικό τρόπο τον τόνο για τον τελικό του Final Four της Euroleague, όταν είπε στους παίκτες «ακόμα ένα», εννοώντας, φυσικά, τη νίκη στον τελικό.



Όμως για να ράψει στην φανέλα το 7ο αστέρι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης θα χρειαστεί να παίξει... διαστημικό μπάσκετ, όπως είχε κάνει στις 29 Φλεβάρη στην κανονική διάρκεια της Euroleague στην Μαδρίτη που είχε υποχρεώσει σε ήττα με 86-97 τη Βασίλισσα. Ειδικά αν οι Ισπανοί έχουν την ίδια ευστοχία που είχαν και κόντρα στον Ολυμπιακό, ίσως χρειαστεί να κάνει και κάτι παραπάνω.

6231566
6231563
6231583
6231571
6231215
6231521

Πάλεψε ο Ολυμπιακός, αλλά η Ρεάλ ήταν ασταμάτητη 

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην καλύτερη φετινή ομάδα της Euroleague, όμως άργησε να μπει στο παρκέ για ένα ημίχρονο αφήνοντας τους παίκτες της Ρεάλ να πάρουν μια διαφορά που δύσκολά θα μπορούσε, ακόμα και με... σκακιστικές κινήσεις, να γυρίσει. Η ευστοχία των Ισπανών στο πρώτο δεκάλεπτο, έκλεισε την περίοδο με σκορ 28-10, έχοντας αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τρίποντα. Η ισπανική ομάδα στο τέλος μετρούσε συνολικά 6/8 και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε 4/4, ενώ είχε και συνέχεια με τη Βασίλισσα να σημειώνει 56 πόντους μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά με απίθανα ποσοστά: 12/16 δίποντα (75%), 9/13 τρίποντα (69%), 5/8 βολές (62.5%).

Όταν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και έπαιξαν άμυνα η διαφορά ήταν μεγάλη και η ανατροπή απίθανη απέναντι την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης και διπλάσιο αυτό του Ολυμπιακού. Όχι πως στο παρελθόν οι Πειραιώτες δεν έχουν πετύχει απίθανές ανατροπες. Απλά αυτή τη φορά δεν είχαν και το μομέντουμ με το μέρος τους, όπως υποστήριξε άλλωστε και ο Έλληνας τεχνικός των ερυθρόλευκων μετά το τέλος του αγώνα. Παρόλο που οι ερυθρόλευκοι έριξαν τη διαφορά κάτω από το όριο των 10 πόντων με το τρίποντο του Γουίλιαμς Γκος (76-67, 34’), τα δύο λάθη που έγιναν και επισήμανε και ο Μπαρτζώκας - όταν ο Γιουλ πήρε φάουλ από τον Φαλ, ο Μούσα έβαλε από τη γωνία και ο Γιαμπουσέλε το ίδιο - καθόρισαν την πρόκριση με 87-76.

Real Madrid - Olympiacos | DOMINANT Win | SEMIFINALS Highlights 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Ο προπονητής του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό στάθηκε στην κακή εμφάνιση της frontline της ομάδας του, αλλά ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη, καθώς όπως τόνισε «δεν μας βοήθησα όσο ήθελα».

6231820
6231869
6231882
6231924
jyhtf
6232011
6231993


Τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνει back to back τίτλους στην EuroLeague και της απομένει μόνο το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Μαδριλένοι και Αθηναίοι μπορεί να μην έχουν συναντηθεί ποτέ σε τελικό, κάτι που θα γίνει την Κυριακή (26/4) αλλά οι Ισπανοί αποτελούν τον πολυνίκη των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Η Ρεάλ απέναντι στον Παναθηναϊκό θα διεκδικήσει το 12ο τρόπαιο της ιστορίας της, παίζοντας στον 21ο τελικό (κύπελλο πρωταθλητριών και EuroLeague). Και θα ψάξει μάλιστα να «σπάσει» και την κατάρα, πως με το νέο φορμάτ καμία ομάδα που τερμάτισε στην 1η θέση δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Μάλιστα η Ρεάλ θέλει απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν να πετύχει το back to back, για να μιμηθεί τη Γιουγκοπλάστικα, τη Μακάμπι, τον Ολυμπιακό αλλά και την Εφές, που με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού έφτασε στους τίτλους του 2021 και του 2022.

Την ώρα που ο σταρ των Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς Σκότι Πίπεν και ο Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ, οι οποίοι παρακολούθησαν και τους δύο ημιτελικούς στην Uber Arena, έχουν εξασφαλισμένη θέση και στον τελικό, αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στο Βερολίνο και άλλοι που έρχονται από την Αθήνα αναζητούν εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής.




6231706
6231577
6231491






Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Εισπράξεις των εκβιασμών, super market και… διακοπές - Όλο το τεφτέρι της προϊσταμένης της ΔΟΥ

Mπραντ Πιτ: Η κόρη του, Βιβιέν, «αποκηρύσσει» τον πατέρα της - Δεν θέλει το επίθετό του

USS Harder: Εντοπίστηκε μετά από 80 χρόνια το ναυάγιο του υποβρυχίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης