Μπαράζ ελέγχων σε χειμερινά θέρετρα από το ΣΔΟΕ

Μπαράζ ελέγχων σε χειμερινά θέρετρα από το ΣΔΟΕ

Διαψεύδουν από τη Γ.Γ. Εσόδων το “Σχέδιο Άλπεις” και την αποστολή ελεγκτών στα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης προς άγραν Ελλήνων φοροφυγάδων - Επιβεβαιώνουν τους ελέγχους σε “ακριβούς” προορισμούς στο εσωτερικό

Μπαράζ ελέγχων σε χειμερινά θέρετρα από το ΣΔΟΕ
Αποφασισμένοι να βρουν τους φοροφυγάδες ακόμα κι αν χρειαστεί να ψάξουν στα... χιόνια και στα βουνά εμφανίζονται οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ. Οι οποίοι, σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, δεν θα διστάσουν να φτάσουν ακόμα και στις... Άλπεις προκειμένου να εντοπίσουν όσους συμπατριώτες μας επισήμως εμφανίζονται ως φτωχοί, δηλώνουν ελάχιστα, πλην όμως χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία και την ίδια ώρα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε πανάκριβους χειμερινούς προορισμούς, σε πολυτελή σαλέ και θέρετρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ κατήρτισαν ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία “Άλπεις”, το οποίο ελπίζουν ότι θα τους επιτρέψει να βρουν εκείνους που εμφανίζουν μηδενικά εισοδήματα και τεράστια χρέη στο δημόσιο αλλά κάνουν χλιδάτες διακοπές στα πανάκριβα τουριστικά θέρετρα. Μάλιστα τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιτόπιους ελέγχους σε προορισμούς όπως το Σαμονί, το Σεν Μόριτς, το Λουγκάνο και το Γκστάαντ.

Πάντως τις πληροφορίες περί αποστολής ελεγκτών στο εξωτερικό έσπευσαν να διαψεύσουν το μεσημέρι της Παρασκευής κορυφαίοι παράγοντες της γενικής γραμματείας Εσόδων και του ΣΔΟΕ, οι οποίοι όμως παράλληλα επιβεβαίωσαν πως γίνεται διασταύρωση στοιχείων για Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες, όπως επίσης πως διενεργούνται – και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες – εντατικοί έλεγχοι σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, σε επιχειρήσεις εστίασης, αλλά κυρίως σε χιονοδρομικά κέντρα και ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια με στόχο την πάταξη της πρακτικής της μη έκδοσης αποδείξεων αλλά και τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης