Σήμερα ψηφίζει για το EFSF η Σλοβακία

Σήμερα ψηφίζει για το EFSF η Σλοβακία

Στη Σλοβακία, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει ακόμη επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, είναι σήμερα επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία...

Σήμερα ψηφίζει για το EFSF η Σλοβακία
Στη Σλοβακία, η οποία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει ακόμη επικυρώσει τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, είναι σήμερα επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντιτσόβα απείλησε με παραίτηση απείλησε αν ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του οποίου ηγείται δεν καταλήξει σε συμφωνία για τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κ. Ραντιτσόβα αναφέρθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του κόμματός της λίγο προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στη νέα συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της Ραντιτσόβα, η οποία απευθύνεται ιδιαίτερα στο κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS) που αντιτίθεται στην διεύρυνση του ταμείου, προτείνεται στο μέλλον οι εκταμιεύσεις από το ΕFSF να εγκρίνονται από την κυβέρνηση της Σλοβακίας και από την επιτροπή οικονομικών και προϋπολογισμού της Βουλής, τα κόμματα να μην έχουν δικαίωμα βέτο - όπως ζητούσε το SaS - ενώ συνιστά και τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα καθορίζει τη θέση της Σλοβακίας στις εκταμιεύσεις δανείων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η ίδια η Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, δεν έκανε ευθέως λόγο για απειλή παραίτησης, όμως ανέφερε: «Τώρα πρέπει να πάρω μια υπεύθυνη απόφαση σχετικά με το πώς θα προτείνω στα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού να προχωρήσουμε. Θα έχω λάβει μια υπεύθυνη απόφαση έως το πρωί».
Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης