Σλοβακία: Το SaS επιζητεί συμβιβασμό με τους κυβερνητικούς εταίρους

Σλοβακία: Το SaS επιζητεί συμβιβασμό με τους κυβερνητικούς εταίρους

Ο επικεφαλής του SaS Ρίτσαρντ Σουλίκ είχε προτείνει να αλλάξει τη στάση του και να υποστηρίξει την επέκταση του ΕΤΧΣ στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία που θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου...

Σλοβακία: Το SaS επιζητεί συμβιβασμό με τους κυβερνητικούς εταίρους
Το νεοφιλελεύθερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού της Σλοβακίας "Ελευθερία και Αλληλεγγύη" (SaS), η αντίθεση του οποίου στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) έχει θέσει τη συμφωνία αυτή σε κίνδυνο, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να επιζητεί την επίτευξη συμβιβασμού με τους κυβερνητικούς του εταίρους, μετέδωσε το σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων SITA.

Ο επικεφαλής του SaS Ρίτσαρντ Σουλίκ είχε προτείνει να αλλάξει τη στάση του και να υποστηρίξει την επέκταση του ΕΤΧΣ στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία που θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου αν οι κυβερνητικοί του εταίροι συμφωνούσαν να επιδιώξουν μια εξαίρεση από έναν μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και να ανταποκριθούν σε άλλα αιτήματα.

Μετά την απόρριψη της πρότασης αυτής από την πρωθυπουργό Ιβέτα Ραντιτσόβα, ο Σουλίκ δήλωσε ότι εξακολουθεί να θέλει να διαπραγματευτεί κι ότι είναι δυνατή η επίτευξη μιας λύσης.

Κλείσιμο
"Θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να βρούμε μια λύση. Είμαστε έτοιμοι να υποχωρήσουμε από ορισμένες θέσεις", μετέδωσε το SITA, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Σουλίκ.

Η Σλοβακία θα επικυρώσει τη διεύρυνση του ΕΤΧΣ ακόμη κι αν αυτό πυροδοτήσει την πτώση της κυβέρνησης ή οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, είχε δηλώσει την Πέμπτη ανώτερο ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος συνασπισμού.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης