Σε επιφυλακή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω Ιράν – Ισραήλ

Σε επιφυλακή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λόγω Ιράν – Ισραήλ

Στην Ελλάδα 15-20 ημέρες πριν κορυφωθεί η κίνηση της αγοράς του Πάσχα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν οι τιμές περισσότερο και αδικαιολόγητα από εδώ και στο εξής

venzini
Στην ηρεμία και την αυτοσυγκράτηση όλων για να αποφευχθούν τα χειρότερα, επενδύουν η διεθνής κοινότητα και οι αγορές, την επόμενη μέρα της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν την Δευτέρα, αντί να ανέβουν. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όμως παραμένει σε επιφυλακή καθώς η κατάσταση απαιτεί «χειρουργικές» παρεμβάσεις και, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του, «σε κάθε χειρουργική επέμβαση οι πρώτες 48 ως 72 ώρες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες».

Αν και πρόωρο ακόμη να εξαχθούν συμπεράσματα, οι αγορές επέλεξαν να τηρήσουν ψύχραιμη στάση αναμονής απέναντι στα γεγονότα. Παρά τους φόβους που είχαν καλλιεργηθεί, η τιμή του ευρωπαϊκού πετρελαίου brent την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ έπεσε κάτω και από τα 90 δολάρια το βαρέλι που είχε σκαρφαλώσει την Παρασκευή, εν αναμονή κτυπήματος από το Ιράν.

Αντίστοιχα και η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έπεσε κάτω από τα 31 ευρώ (ή και κάτω από τα 30 ευρώ μέσα στην ημέρα) ανά θερμική μεγαβατώρα.

Η διόρθωση αυτή, αν και οριακή, έδειξε ότι η διεθνής κοινότητα «χώνεψε» τις ανησυχίες που, πάντως, παραμένουν μέχρι να φανεί αν το Ισραήλ προχωρήσει τελικά σε κάποιας μορφής ασύμμετρη ανταπάντηση, ή όχι.

Ειδικά για την Ελλάδα, όλα αυτά συμβαίνουν 15-20 ημέρες πριν κορυφωθεί η κίνηση της αγοράς του Πάσχα. Το στοίχημα που τίθεται είναι να μην αυξηθούν οι τιμές περισσότερο αδικαιολόγητα από εδώ και στο εξής. Επιχειρήσεις και καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με κίνδυνο ανατίμησης καυσίμων και μεταφορικού κόστους, καθώς και επάρκειας εισαγόμενων ειδών και πρώτων υλών από Κίνα και Ασία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τα 33αρια έρχονται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σκόνη και βροχές - Δείτε χάρτες

Τι συνέβη την πρώτη ημέρα της ποινικής δίκης του Τραμπ - Οι αντιδράσεις και το αίτημα του πρώην προέδρου

H καυστική απάντηση της Χάνα Γουάντινγκχεμ σε φωτογράφο που της ζήτησε να δείξει τα πόδια της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης