ΔΕΗ: Στόχος για λειτουργική κερδοφορία €1,7 δισ. το 2024

ΔΕΗ: Στόχος για λειτουργική κερδοφορία €1,7 δισ. το 2024

Ιστορική επιστροφή σε μερισματική πολιτική - Ποιοι κλάδοι θα στηρίξουν τη μεγάλη ανάπτυξη της επιχείρησης - Επιασε το 70% του στόχου του 2026 στις ΑΠΕ

Stassis
Με την διανομή μερίσματος έπειτα από τα πέτρινα χρόνια της ύφεσης και της εξελισσόμενης χρεοκοπίας, συνοδεύονται τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 για την ΔΕΗ που γυρνά οριστικά σελίδα και γιγαντώνεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσεται.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χθες ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Στάσσης επιβεβαίωσε τις μεγάλες προοπτικές για το 2024 με πρόβλεψη για επαναλαμβανόμενο EBITDA στα 1,7δισ. ενώ αναμένονται και νέες πρωτοβουλίες επέκτασης και ανάπτυξης που θα ενισχύσουν περαιτέρω τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Ο κ. Στάσσης επισήμανε ότι οι στόχοι της στρατηγικής της ΔΕΗ επιτυγχάνονται, τηρώντας τη δέσμευση για υγιή ισολογισμό και επιστροφή της αξίας στους μετόχους. Αποκορύφωμα αυτή της στρατηγικής είναι η διανομή μερίσματος στους μετόχους ύψους 25 λεπτών ανά μετοχή έπειτα από μία δεκαετία σκληρής και δύσκολης πορείας για την ΔΕΗ. Εκτίμησε μάλιστα ότι χάρη στις προοπτικές της Επιχείρησης, η μερισματική πολιτική της ΔΕΗ αναμένεται να είναι αυξημένη και τα επόμενα χρόνια, με το ελληνικό δημόσιο να είναι από τους πρώτους που επωφελούνται από την ανάκαμψη της κερδοφορίας, αποκομίζοντας μέρισμα ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ υπογράμμισε στους αναλυτές ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, λέγοντας ότι στα σημερινά επίπεδα και με τις μεγάλες προοπτικές της Επιχείρησης, η τιμή της μετοχής είναι φθηνή. Αναφέρθηκε στην αυξημένη συμμετοχή των πράσινων EBITDA στην κερδοφορία της ΔΕΗ αλλά και στις νέες δραστηριότητες όπως η οπτική ίνα και η λιανική και στις δυνατότητες υπεραξιών που δίνει το καθετοποιημένο μοντέλο στην παραγωγή και την προμήθεια.

Όπως μάλιστα τόνισε χθες στους αναλυτές, η ΔΕΗ απέδειξε πέρσι ότι πετυχαίνει τους στόχους της ανεξάρτητα από την πορεία των τιμών χονδρεμπορικής, λέγοντας ότι όταν οι τιμές είναι πτωτικές η εταιρεία κερδίζει από την προμήθεια και όταν είναι ανοδικές από την παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Περιπέτεια με τη μεταγωγή του

9 αλλαγές και ανατροπές για την εφορία: Ετοιμοπαράδοτες δηλώσεις, ρυθμίσεις-ανάσα, καταργούνται έγγραφα, βιβλία

Όλα ανοιχτά μετά τις ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο - Η Ρεάλ 3-3 με τη Σίτι, η Άρσεναλ 2-2 με την Μπάγερν - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης