Fed: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της FOMC – Τι αναμένουν οι αναλυτές

Fed: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της FOMC – Τι αναμένουν οι αναλυτές

Ποιοι αναμένουν τρεις μειώσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες, αντί για 100 μονάδες βάσης, μέσα στο 2024 - Πώς θα αντιδράσουν αγορές και επενδυτές μετά τη σημερινή συνεδρίαση

fed
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δύο και πέντε ετών ανήλθαν στα υψηλότερα φετινά τους επίπεδα, καθώς οι επενδυτές σε swaps και οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. προβλέπουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του αμερικανικού διετούς ομολόγου έφθασε στο 4,749%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Δεκεμβρίου, προτού περιορίσει την άνοδό του. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου άγγιξε το 4,367%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου.

«Υπάρχει ακόμη πάρα πολύ μεγάλη ρευστότητα εκεί έξω», δήλωσε το στέλεχος της Richard Bernstein Advisors, Μάικλ Κοντόπουλος, προσθέτοντας πως «οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες χαλαρώνουν, οι πιστώσεις ρέουν ελεύθερα, η ανεργία είναι χαμηλή και ο πληθωρισμός είναι επίμονος, η αύξηση των κερδών επιταχύνεται και η κερδοσκοπία οργιάζει. Αυτό δεν είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί τη μείωση των επιτοκίων».

Οι επενδυτές σε swap προέβλεψαν επίσης μειώσεις συνολικά 69 μονάδων βάσης για το έτος, λιγότερες από τις τρεις μειώσεις των 25 μονάδων βάσης που υπολόγιζαν οι μέσες επίσημες προβλέψεις της Fed στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Αυτό, με τη σειρά του, υποδεικνύει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος αναθεώρησης των προβλέψεων της Fed, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες - Δείτε βίντεο

Το ολλανδικό masterplan για τη Θεσσαλία: Restart με μετεγκατάσταση χωριών, κατεδάφιση κτιρίων και ελεγχόμενες πλημμύρες

Κύκλωμα μαστροπείας: Ο «Μάνος», ο «Ζάχος» και οι συνομιλίες που πρόδωσαν τη δράση τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης