Και τώρα τρέχουμε για την Τρόικα!

Και τώρα τρέχουμε για την Τρόικα!

Σπριντάρισμα για εφεδρεία, νέο μισθολόγιο, περικοπές στο Δημόσιο, καταργήσεις φορέων, χάρατσι, φορολογικό και προϋπολογισμό...

Και τώρα τρέχουμε για την Τρόικα!
Αγώνα ταχύτητος για να προλάβουν να καλύψουν τις απαιτήσεις της Τρόικας   αλλά και να απαντήσουν στις ανησυχίες των αγορών και των κρατών για την πορεία της χώρας, δίνουν τώρα στην κυβέρνηση.
 
Η …καθυστέρηση στην καθυστέρηση της επιστροφής των ελεγκτών στην Αθήνα προκαλεί κύμα ερωτηματικά εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς οι δέκα μέρες που -όπως επισήμως ανακοινώθηκε το βράδυ της 2ας  Σεπτεμβρίου- υποτίθετο πως θα διαρκέσει η διακοπή των διαβουλεύσεων, έγιναν δώδεκα  ημέρες (έως τις 14 Σεπτεμβρίου), στη συνέχεια έγιναν δεκατέσσερις (από τις 16 Σεπτεμβρίου επέστρεψε το τεχνικό κλιμάκιο) αλλά θα γίνουν…  δεκαοχτώ ή έως και είκοσι, αν οι συνομιλίες εκκινήσουν τελικώς, από εκεί που διεκόπησαν, την ερχόμενη Τρίτη (στην ιδανική περιπτωση) ή στα μέσα της επόμενης εβδομάδος.
 
Με τα δεδομένα αυτά, η κάθε εβδομάδα που χάνεται δεν ισοδυναμεί με ένα μήνα –σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού- αλλά … για μισό μήνα! Για να καλύψει το χαμένο έδαφος, και για να δείξει πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους επικεφαλής της Τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος  θα έχει μαζί τους τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα. Εκεί θα τους ενημερώσει για τα όσα κάνει η κυβέρνηση και πρέπει να βρουν έτοιμα μόλις επιστρέψουν στην Αθήνα.
 
Πρώτη προτεραιότητα, οι δραματικές περικοπές στο Δημόσιο:
- την Δευτέρα θα εκδώσει ο κ.Βενιζέλος τις εγκυκλίους του υπουργείου για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό, καθώς και για την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου.
Κλείσιμο
- μέχρι τη Δευτέρα οι υπουργοί θα πρέπει να στείλουν σχέδια σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για αναδιάρθρωση κρατικών φορέων, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και μετακινήσεις προσωπικού που θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία.
- ταυτόχρονα οριστικοποιείται και το πώς θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού, όχι μόνο για τους έντεκα φορείς που κλείνουν, αλλά για το σύνολο του προσωπικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
- Δευτέρα ή Τρίτη «κλειδώνει» και το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, αν και στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί ενδεχομένως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ουάσιγκτον.
 
Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών τρέχει:
- να εισπράξει το χαράτσι στα ακίνητα από τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ.
- να ετοιμάσει τα νούμερα και τα μέτρα για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, χωρίς παρεκκλίσεις από τους στόχους όπως αξιώνει η Τρόικα (θα κατατεθεί την 1η Δευτέρα Οκτωβρίου).
- να παρουσιάσει το σχέδιο του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος (αναμένεται να ψηφιστεί παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2012).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης