Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πότε ξεκινά σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Τρίμηνη περίοδος χάριτος στην εφαρμογή από 1/1/2024

pos
Το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία θα είναι οι επόμενοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις αρχές του 2024.

Στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανικό εμπόριο από 1/1/2024 αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2023.

Όπως είπε - μεταξύ άλλων - είχε  μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον ΣΒΕ και το Διοικητικό του Συμβούλιο πάνω στις νέες πραγματικότητες που έχει δημιουργήσει το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά και στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η ψηφιακή κάρτα.

Παράλληλα τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε και την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για το εφαρμοστικό σκέλος του νόμου. «Ο νόμος ψηφίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα είμαστε σε πλήρη εφαρμογή του πριν το τέλος Νοεμβρίου».

Κλείσιμο
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Thessaloniki Summit 2023 21.11.2023


Όπως είπε: «Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στη βιομηχανία να δουλεύει και τα Σάββατα και τις Κυριακές με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τους εργαζόμενους, σε συμφωνία πάντα με τον εργαζόμενο. Θεσπίζει τη δυνατότητα του πολλαπλού εργοδότη.

Θεσπίζει τους ορισμένους χρόνους ωραρίου με ελάχιστο χρόνο απασχόλησης στους on call εργαζομένους και διάφορες άλλες καινοτομίες που η πλήρης εφαρμογή τους, όπως θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, θα αλλάξει τελείως το τοπίο στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και υπέρ των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών. Εμείς δεν είμαστε μία Κυβέρνηση που πιστεύουμε ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είναι εχθροί.


Πιστεύουμε ότι εργοδότες και εργαζόμενοι είναι σύμμαχοι, είναι συνεργάτες για να πηγαίνει μπροστά η ελληνική οικονομία».

Σημείωσε δε ότι: «Κεντρικός μας στόχος παραμένει να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% και ει δυνατόν να φτάσει στους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Είμαι αισιόδοξος ότι με τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες αυτό θα επιτευχθεί».

Επίσης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ανέφερε «αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο μας νομοσχέδιο που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των επαγγελματικών ταμείων, αλλά και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που αφορούν στη ΔΥΠΑ, στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας, στη δυνατότητα εργασίας των συνταξιούχων, στη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών στον ΕΦΚΑ κλπ, που θα δώσουν επίσης διέξοδο σε πάρα πολλούς ανθρώπους για να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το νομοσχέδιό μας θα ψηφιστεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου».




Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο «δράκος» των Εξαρχείων: Είναι 23χρονος Σύρος - Είχε καταδικαστεί για απόπειρα βιασμού στα Γρεβενά

Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς

Ξύλο από την αστυνομία στο «Μαρακανά» - Καθυστέρησε η σέντρα στο Βραζιλία-Αργεντινή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης