Κορεατικά Ναυπηγεία: Οι Έλληνες εφοπλιστές οι μεγαλύτεροι πελάτες με 124 πλοία και συνολική αξία $18,99 δισ.

Κορεατικά Ναυπηγεία: Οι Έλληνες εφοπλιστές οι μεγαλύτεροι πελάτες με 124 πλοία και συνολική αξία $18,99 δισ.

Η πλειονότητα των πλοίων που παραγγέλνονται στη Νότια Κορέα εφοδιάζονται με κινητήρες διπλού καυσίμου - Ανάλυση του βιβλίου παραγγελιών της Νότιας Κορέας

nafpigia
Με αφορμή την έναρξη των συνεδρίων KOBC και Marine Money στη Νότια Κορέα, ρίχνουμε μια ματιά στο βιβλίο παραγγελιών της Νότιας Κορέας, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της VesselsValue. Το infographic αναλύει την κατανομή των πλοίων που έχουν παραγγελθεί στη Νότια Κορέα, τα κορυφαία κράτη που παραγγέλνουν, τις βασικές εταιρείες που επενδύουν σε νοτιοκορεατικά νεότευκτα πλοία, τα πιο πολύτιμα πλοία που έχουν παραγγελθεί και το ποσοστό των πλοίων διπλού καυσίμου που κατασκευάζονται.

Order1


Συνοπτικά, σύμφωνα με την έρευνα της Ρεμπέλας Γαλανοπούλου Τζόουνς Content Analyst, Veson Nautical τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων που έχουν παραγγελθεί στη Νότια Κορέα τόσο από άποψη όγκου όσο και από άποψη αξίας αγοράς.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες ήταν πολύ δραστήριοι στην ανανέωση του στόλου τους, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 19% περίπου του βιβλίου παραγγελιών της Νότιας Κορέας. Χάρη στα 29 πλοία LNG που έχουν παραγγελθεί, η NYK Line είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας, αλλά από άποψη όγκου, την ξεπερνά η CMA CGM, η οποία έχει συνάψει συμβόλαια για 38 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η πλειονότητα των υπό παραγγελία πλοίων εφοδιάζεται με μηχανές διπλού καυσίμου σε μια προσπάθεια να επιτευχθούν οι τελευταίοι στόχοι που έχει θέσει ο ΙΜΟ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική

Η ενόχληση του Βασίλη Κικίλια για το «μπασκετμπολίστας-υπουργός» από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου: Να είναι πιο προσεκτικός

Ανθή Φακιδάρη: Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή είναι το νέο top model
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης