Παγκόσμιος leader από τη Μύκονο: Το Άμπου Ντάμπι επενδύει στο brand «Νammos»

Παγκόσμιος leader από τη Μύκονο: Το Άμπου Ντάμπι επενδύει στο brand «Νammos»

Στόχος η εξάπλωση της φίρμας ανά τον κόσμο στον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας - Σχέδια  για παρουσία σε top προορισμούς όπως Μαλδίβες, Μαϊάμι και Κάπρι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Nammos_dubai2
Το mega deal που έκλεισε ο Πέτρος Στάθης του «Nammos» με την Alpha Dhαbi Holding που ανήκει στο portfolio του σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν, αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της πολυτελούς εστίασης. Η νέα εταιρεία ονομάζεται ADMO και είναι συντομογραφία των αρχικών των Alpha Dhabi και Monterock, εστιάζει στην εξέλιξη του τομέα του luxury lifestyle και το brand «Nammos» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο deal. Ηταν το «Nammos Dubai» που θεωρείται το πιο κερδοφόρο εστιατόριο στον κόσμο αυτή τη στιγμή το οποίο κέντρισε αρχικά το ενδιαφέρον του σεΐχη.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας χειρίστηκαν ο Πέτρος Στάθης και ο ίδιος ο σεΐχης, ο οποίος είναι παράλληλα και αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Χωρίς να είναι γνωστά τα τελικά ποσά, εκτιμάται ότι η επένδυσή του θα είναι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μια και η νέα εταιρεία στοχεύει στην εξάπλωση του «Nammos» ανά τον κόσμο αλλά και σε νέα deal που αφορούν εξαγορές και άλλων μεγάλων brands στον χώρο της εστίασης και της φιλοξενίας.

«Με εμβληματικές τοποθεσίες στη Μύκονο και στο Ντουμπάι, καθώς και με χώρους που πρόκειται σύντομα να ανοίξουν στο Λονδίνο, στις Κάννες και στο Αμπου Ντάμπι, τα σχέδια της “Nammos” για παγκόσμια επέκταση είναι φιλόδοξα και συνάδουν με τα ευρύτερα σχέδια της Alpha Dhabi», δήλωσε ο Πέτρος Στάθης, επιβεβαιώνοντας το deal, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Dhabi Holding.

Πρόκειται για μια εταιρεία η χρηματιστηριακή αξία της οποίας αποτιμάται στα 66.381.000.000 ευρώ και είναι θυγατρική της International Holding Company που ανήκει στη βαθύπλουτη οικογένεια Αλ Ναϊάν. Οπως λένε όσοι γνωρίζουν τα της συμφωνίας, το διάσημο εστιατόριο, που λειτουργεί ήδη και στο Κατάρ, προβλέπεται να ανοίξει νέα «Nammos», μαζί με ξενοδοχεία -«Nammos Hotel»- σε εμβληματικά θέρετρα του διεθνούς jet set.

Οι τοποθεσίες που ακούγονται μεταξύ άλλων είναι οι εξωτικές Μαλδίβες, εκεί όπου στο portfolio του σεΐχη συμπεριλαμβάνονται δύο μυθικά resort σε ιδιωτικά νησιά, αλλά και η ξενοδοχειακή αλυσσίδα «Cheval Blanc» στη Γαλλία. Ακούγονται επίσης θέρετρα όπως το Μαϊάμι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ενώ στο κάδρο μπαίνει και η Ιταλία που διαθέτει ιδιαίτερα θέρετρα, όπως το Κάπρι, η Σαρδηνία και το Πορτοφίνο.

Στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Alpha Dhabi επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το “Nammos” στο Ντουμπάι συγκαταλέγεται μεταξύ των ναυαρχίδων της Monterock International παράλληλα με τη Μύκονο στην Ελλάδα. Διαθέτει ήδη χώρους στην Ντόχα και τη Λεμεσό και ετοιμάζεται να ανοίξει στο Αμπου Ντάμπι, τις Κάννες και το Λονδίνο σύντομα».

Κλείσιμο
Ο Πέτρος Στάθης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δίδυμο Ζαννής Φρατζέσκος - Σάμι Ιμπραήμ, τους «συμπαίκτες» του στο concept του «Nammos» στην ανακοίνωση της Monterock για τη συμφωνία της ζωής του, όπως τη χαρακτήρισε σε πολύ στενούς του συνεργάτες.
nammos-dubai-1
Η είσοδος του «Nammos Dubai»

Ο σεΐχης των 300 δισ.

Χρειάστηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι του Bloomberg και έρευνες μηνών για να μπορέσουν να αποτυπώσουν μερικώς την τεράστια περιουσία της οικογένειας του σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν. Την εκτίμησαν στα 284.610.000.000 ευρώ, ένα ποσό που την κατατάσσει αυτόματα ως την πιο πλούσια οικογένεια του κόσμου.

Ο κύριος υπεύθυνος για μεγάλα τμήματα αυτής της περιουσίας, σύμφωνα με το έγκριτο δημοσιογραφικό πρακτορείο, είναι ο αινιγματικός σεΐχης Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν, που κάνει ό,τι μπορεί για να παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι μάλλον δύσκολο όταν έχεις επενδύσει στην Space X του Ελον Μασκ, έχεις δικιά σου τη Μάντσεστερ Σίτι, μια δωδεκάδα ανάκτορα, σχεδόν τα μισά ακίνητα της Berkeley Square στο Mayfair, το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο - και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Η εκτόξευση του πλούτου της οικογένειας Αλ Ναϊάν οφείλεται στο Royal Group, περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών, το οποίο απασχολεί περισσότερους από 27.000 ανθρώπους σε τομείς από τα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις μέχρι τη μικρορομποτική. Ο σεΐχης Ταχνούν, σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα του Bloomberg, αναγνωρίζεται ως ο εγκέφαλος της συνεχώς αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας των Αλ Ναϊάν.

Κι αν υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους ταιριάζει γάντι ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα», ο σεΐχης Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Βαθύπλουτος, αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τεράστιος επενδυτής στον χώρο του real estate, του F&B και του hospitality παραμένει στα 51 του χρόνια ένας εν πολλοίς άγνωστος κροίσος.

Εγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας με δύο επενδυτικές κινήσεις στον χώρο του real estate: η πρώτη είχε να κάνει με ένα ακίνητο-φιλέτο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναν από τους ακριβότερους δρόμους της Αθήνας, το οποίο ανήκε παλαιότερα στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του Χρηματιστηρίου Γιάννη Τζιβέλη.

Το ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή της Αρεοπαγίτου με τη Μακρυγιάννη, βγήκε σε πλειστηριασμό από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και «χτυπήθηκε» από ανθρώπους του Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν με άγνωστο τίμημα. H δεύτερη επενδυτική κίνησή του αφορούσε το «Ermioni Club», ένα παλιό ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 220 στρεμμάτων και αγοράστηκε πρόπερσι.

Εκεί θα δημιουργηθεί ένα luxury ξενοδοχείο έξι αστέρων, ιδιωτικές βίλες και φημισμένα εστιατόρια, ενώ τίποτε δεν θα θυμίζει το παλιό ξενοδοχείο που είχε κατασκευαστεί στα πρότυπα της δεκαετίας του '80. Ακολούθησαν οι ελαιώνες με 60.000 ρίζες στην Ερμιόνη και μία μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου στον Νομό Ηλείας.

Η «απόβαση» του σεΐχη στην Ελλάδα ήταν μάλλον αναμενόμενη για όσους ξέρουν καλά πώς κινείται μέσω του δικού του Royal Group UAE, έναν μεγάλο όμιλο με δεκάδες εταιρείες -λέγεται ότι ξεπερνάνε τις εξήντα- ο οποίος έχει κύκλο εργασιών ύψους 70 δισ. ευρώ. Η προσωπική περιουσία του υπολογίζεται ανεπισήμως σε πάνω 10 δισ. ευρώ.
nammos-dubai-2
Το «Nammos» Qatar

Χωρίς σωματοφύλακες

Λέγεται ότι ο 51χρονος Ταχνούν κατάφερε ώστε τα Εμιράτα να είναι το μοναδικό ίσως κράτος στον κόσμο που δεν παρακολουθείται από τη CIA. Είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον «πολύ» Γιόσι Κοέν, πρώην αρχηγό της Μοσάντ, να τον επισκεφθεί, ενώ διατηρεί παράλληλα τις ισορροπίες με την Τεχεράνη, τον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Εμιράτα, τίτλος που του προσδίδει μεγάλη εξουσία αλλά και μια μυστικότητα σε ό,τι τον αφορά, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ιδιωτικό του βίο.Οσο και αν ψάξει κανείς δεν θα βρει φωτογραφία της γυναίκας του Χάλα, ούτε πόσα παιδιά απέκτησε μαζί της: δεν αναφέρεται το παραμικρό για τα οικογενειακά ζητήματα στο επίσημο βιογραφικό της, το οποίο, κατά τα άλλα, είναι πλούσιο σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της στις τέχνες, κυρίως στην ποίηση.

Η μόνη ίσως ιδιωτική πτυχή της ζωής του Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν που είναι σχετικά γνωστή αφορά το μεγάλο του πάθος για το καράτε, που κρατάει από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε που σπουδαστής ακόμη στις ΗΠΑ είδε για πρώτη φορά στη ζωή του αγώνες και «κόλλησε» με το brazilian ziou zitsu και τον Γκρέισι Μπάρα, τον οποίο είχε δει να κερδίζει αντιπάλους πολύ πιο δυνατούς σωματικά. Αποφάσισε να μυηθεί στα μυστικά τους και ένα μεσημέρι του 1995 πέρασε την είσοδο της σχολής του διάσημου Βραζιλιάνου στο Σαν Ντιέγκο, όπου συστήθηκε ως Μπεν.

Ηταν μόνος του, χωρίς σωματοφύλακες και άρχισε να παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα του Νέλσον Μοντέιρο που διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι ο 24χρονος Μπεν ανυπομονούσε να γίνει ο καλύτερος.

Ο Ταχνούν πήγαινε πρώτος και έφευγε τελευταίος, ήταν πάντα εθελοντής στις ασκήσεις και οι φήμες λένε ότι συχνά προσφερόταν να καθαρίσει το στρώμα όπου οι αθλητές μάχονταν, μια ιεροτελεστία του brazilian ziou zitsu που αφορά τους πρωτάρηδες και τους κατόχους της «λευκής» ζώνης. Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες μέχρι να έρθει η μέρα που ο νεαρός σεΐχης αποκάλυψε στον Μοντέιρο την πραγματική του ταυτότητα καλώντας τον μάλιστα να τον επισκεφτεί στο Αμπου Ντάμπι.

Παθιασμένος με το άθλημα, έφτασε να είναι κάτοχος της μαύρης ζώνης και φρόντισε να το διαδώσει και στα Εμιράτα, καλώντας πολύ συχνά κορυφαία ονόματα του BJJ για να διδάξουν, ενώ διοργάνωσε και αγώνες με αθλητές από όλο τον κόσμο.

Το καθημερινό του πρόγραμμα γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του και όποτε χρειάζεται να ταξιδέψει επιβιβάζεται σε ένα από τα δύο Boeing που διαθέτει. Πληροφορίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας εικάζουν ότι ο υπερπράκτορας-επενδυτής διαθέτει κατοικίες στο Λονδίνο, το Μονακό, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Μαϊάμι μεταξύ άλλων, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός νησιού.

Διαθέτει επίσης την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Mayrah», μήκους 125 μέτρων. Πρόκειται για ένα custom made mega yacht, με εκπληκτική διακόσμηση που μπορεί να φιλοξενήσει 36 καλεσμένους και συχνά θεάται τα καλοκαίρια στο Σεν Τροπέ, τη Σαρδηνία και το Κάπρι. Υπάρχει φυσικά ελικοδρόμιο, σινεμά, τζακούζι και μια τεράστια πλατφόρμα για να βουτάνε σε καταγάλανα νερά οι τυχεροί προσκεκλημένοι αυτού του ονειρικού σκάφους.
nammos-dubai-3
Ο Πέτρος Στάθης υπέγραψε μία συμφωνία-μαμούθ για νέες επενδύσεις στον χώρο του luxury lifestyle

Επιχειρηματικά projects

Τα τελευταία χρόνια ο Ταχνούν Μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν είδε αρκετές φορές το όνομά του να συζητιέται όχι τόσο για τα επιχειρηματικά του projects αλλά για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την άλλη ιδιότητά του. Ενα από αυτά αφορούσε μια πολύ δημοφιλή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, το ToTok, που έφθασε να έχει πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες στην περιοχή του Κόλπου.

Η εφαρμογή που ανέβαζε το επίπεδο του chat και των βιντεοκλήσεων είχε αναπτυχθεί από μια εταιρεία που ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του σεΐχη και σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times» ήταν ένα πρώτης τάξεως κατασκοπευτικό εργαλείο για τις μυστικές υπηρεσίες των Εμιράτων. Μέσω της εφαρμογής, όπως γράφτηκε στο ρεπορτάζ των «Times», όλες οι συνομιλίες παρακολουθούνταν συστηματικά και αναλύονταν παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα.

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, τόσο η Apple όσο και η Google έβγαλαν την εφαρμογή από τις πλατφόρμες τους, παρά τις διαμαρτυρίες της εταιρείας του ToTok που έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη και κατηγορίες που δεν περιείχαν ούτε ίχνος αλήθειας. Ο σεΐχης επέλεξε τη συνήθη σιωπή που τηρεί σε όλη την επαγγελματική του διαδρομή, ειδικά από τη στιγμή που το θέμα αφορούσε την εσωτερική ασφάλεια του κράτους.


Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης