Ελληνικά Πετρέλαια: Σχέδιο δομικού μετασχηματισμού και μετατροπής σε holding

Ελληνικά Πετρέλαια: Σχέδιο δομικού μετασχηματισμού και μετατροπής σε holding

Από τη γενική συνέλευση θα διορίζεται το ΔΣ - Σήμερα παρουσιάζεται το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα - Το μεσημέρι οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση

ELPE
Tο σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα η διοίκηση της εταιρείας.

Στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που διαμορφώνει η ευρωπαϊκή συνθήκη για το green deal και οι νέοι πιο φιλόδοξοι στόχοι για την πολιτική μείωσης των εκπομπών ρύπων, τα ΕΛΠΕ απαντούν με ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις ανάγκες τις νέας εποχής.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου τις λεπτομέρειες του σχεδίου μετεξέλιξης, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε χθες από το Σωματείο Εργαζομένων, προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας εταιρείας συμμετοχών. Κάτω από την ομπρέλα της holding εταιρείας που θα έχει την ίδια μετοχική σύνθεση, θα «κουμπώσουν» με ξεχωριστές θυγατρικές, οι δραστηριότητες στα πετρελαιοειδή (διύλιση, πρατήρια), τα έργα των ΑΠΕ για τα οποία ο στόχος είναι τα 600 MW εγκατεστημένης ισχύς και ο διπλασιασμός τα επόμενα χρόνια, ο τομέας του ηλεκτρισμού, πιθανώς η ηλεκτροκίνηση αλλά και οι υδρογονάνθρακες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Χτίζεται» το τείχος ανοσίας: Μέχρι τέλος Μαΐου 20% των πολιτών θα έχει πλήρη θωράκιση κατά του κορωνοϊού

Τρόμος στο ταξί: Πώς κατάφερε να σωθεί η 20χρονη φοιτήτρια στα Πατήσια - Η μητέρα της αποκαλύπτει

Γεωργαντάς: Θα σταματήσουν τα SMS από τις 15 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης