ΕΣΑ – ΠΟΜΙΔΑ: Φοροαπαλλαγές στους ιδιοκτήτες που θα μειώσουν τα ενοίκια σε εμπορικές επιχειρήσεις

ΕΣΑ – ΠΟΜΙΔΑ: Φοροαπαλλαγές στους ιδιοκτήτες που θα μειώσουν τα ενοίκια σε εμπορικές επιχειρήσεις

Κατέθεσαν πρόταση προς την κυβέρνηση για «πιο δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς»

katastimata-2
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τα συναρμόδια υπουργεία με την οποία καταθέτουν κοινή πρόταση για το ζήτημα της μείωσης των ενοικίων στο λιανεμπόριο απέστειλαν σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΠΟΜΙΔΑ. Με αυτή ζητούν τη νομοθέτηση φοροαπαλλαγών προς τους ιδιοκτήτες που θα αποδεχθούν σε συναινετική βάση τη μείωση των ενοικίων ως το τέλος της χρονιάς προς εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

«Μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας είχαμε έναν μακρύ και εξαντλητικό διάλογο και καταλήξαμε ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε ως φορείς είναι να συστήσουμε προς τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές να τα βρούν μεταξύ τους ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις. Παράλληλα όμως ζητούμε να ‘ρθει το Κράτος και να βοηθήσει με ένα ‘καρότο’, να νομοθετήσει κάτι απλό και φυσιολογικό, φοροαπαλλαγές ώστε να μοιραστεί πιο δίκαια η ζημιά», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνονται φοροαπαλλαγές που θα «επιστρέφουν» το 12% του απολεσθέντος εισοδήματος από ενοίκια, εφόσον παρασχεθούν εκπτώσεις στους μισθωτές.

«Πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι, σε διαφορετική περίπτωση μόνο λουκέτα και προβλήματα για όλους θα προκύψουν», τόνισε απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης κάνοντας λόγο για την ανάγκη «δίκαιης μοιρασιάς της ζημιάς» ως το τέλος της χρονιάς. Ο ίδιος ζήτησε μεν την ένταξη των επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος στο καθεστώς υποχρεωτικής μείωσης ενοικίου έως τον Αύγουστο ωστόσο, συνυπέγραψε τη συναινετική ρύθμιση μισθωμάτων για το σύνολο της αγοράς έως το τέλος του 2020.

Όπως είπαν οι κ.κ. Παραδιάς και Καφούνης η πρόταση έχει την υποστήριξη και άλλων εμπορικών συλλόγων της χώρας.


Eιδήσεις σήμερα:

Ενθαρρυντικά στοιχεία από τη χορήγηση πλάσματος στην Ελλάδα - Τι δείχνει μελέτη

Ρουμανία: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο πρέσβης της Κύπρου

Σεισμός: 4,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κύπρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης