25 Xρόνια Εκκλησιαστικό Όργανο: Η Ουρανία Γκάσιου σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ

25 Xρόνια Εκκλησιαστικό Όργανο: Η Ουρανία Γκάσιου σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 

Ourania_Gasiou_Megaron_2017_c_Akriviadis
Τον επιβλητικό ήχο του μεγαλύτερου εκκλησιαστικού οργάνου της χώρας μας θα απολαύσουν σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ με επετειακό χαρακτήρα οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου, η Ουρανία Γκάσιου, στο καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με το κοινό, δίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ με δημιουργίες κλασικών και σύγχρονων συνθετών αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου του ΜΜΑ, …
… τα Χριστούγεννα του 1993, σηματοδότησαν μια νέα εποχή μουσικής δημιουργίας: συναυλίες, φεστιβάλ, μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, και φυσικά εκπαίδευση των πρώτων μαθητών στη χώρα μας, που σήμερα ως σολίστ την εκπροσωπούν διεθνώς. Ανάμεσά τους, η Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα του Μεγάρου και της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου, η οποία επέλεξε για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που αποπνέουν θρησκευτικότητα αλλά και κοσμική αγαλλίαση και ξεδιπλώνουν την εκφραστική παλέτα του βασιλιά των οργάνων.

Στο πρόγραμμά αυτής της γιορτινής βραδιάς…
… ξεχωριστή θέση κατέχει ο Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] με δοξαστικά κοράλ για τα Χριστούγεννα (BWV 604, 605, 606) από το Μικρό βιβλίο του οργάνου, δημοφιλή χορικά πρελούδια όπως το «In dulci Jubilo» [«Με γλυκιά αγαλλίαση»], εμπνευσμένο από μεσαιωνικά γερμανικά κάλαντα, και το «Allein Gott in der Höh sei Ehr» [«Δόξα εν υψίστοις Θεώ»] που βασίζεται σε παλαιό λουθηρανικό ύμνο. Η Ουρανία Γκάσιου θα ερμηνεύσει ακόμη το Πρελούδιο και Φούγκα σε σολ μείζονα που, αν και πρώιμο έργο του Γ.Σ. Μπαχ, αναδεικνύει τη συνθετική δεινότητα του Μεγάλου Κάντορα της Λειψίας, καθώς και την Τρίτη από τις Έξι σονάτες του Felix Mendelssohn [Φέλιξ Μέντελσον], ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου για εκκλησιαστικό όργανο.

Tη Γαλλική Σχολή εκπροσωπούν οι Alexandre Guilmant [Αλεξάντρ Γκιλμάν] και Olivier Messiaen [Ολιβιέ Μεσσιάν] με θρησκευτικές συνθέσεις τους αφιερωμένες στη Γέννηση και τα Χριστούγεννα καθώς και ο Eugene Gigout [Εζέν Ζιγκού], του οποίου θα ακουστεί η διάσημη Τοκάτα σε σι ελάσσονα. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν το Σκέρτσο σε σολ ελάσσονα του Ιταλού Marco Enrico Bossi [Μάρκο Ενρίκο Μπόσσι], γνωστού οργανίστα, συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού της ρομαντικής εποχής, καθώς και τρία μικρά χριστουγεννιάτικα κομμάτια (carols).

Το ρεσιτάλ της Ουρανίας Γκάσιου πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, που υποστηρίζουν τη συντήρηση του εκκλησιαστικού οργάνου του ΜΜΑ.

Τιμές εισιτηρίων
7,5 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € (Ζώνη Ε) ● 15 € (Ζώνη Δ) ● 20 € (Ζώνη Γ) ● 25 € (Ζώνη Β) ● 30 € (Ζώνη Α) ● 35 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Eισιτήρια
Κλείσιμο
210 72 82 333, www.megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες
210 72 82 333
http://www.megaron.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης