Μπιενάλε της Αθήνας: Έναρξη τον Σεπτέμβριο με 100 καλλιτέχνες

Μπιενάλε της Αθήνας: Έναρξη τον Σεπτέμβριο με 100 καλλιτέχνες

θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου  και οι εκδηλώσεις της θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικά κτίρια της πόλης

Μπιεναλε_Αθηνας
Εκατό εικαστικοί καλλιτέχνες από διάφορες γωνιές του κόσμου, αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν εκθέσει ποτέ μέχρι σήμερα έργα τους στη χώρα μας, θα συμμετάσχουν στην φετινή, έβδομη κατά σειρά Μπιενάλε της Αθήνας που θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Με εκδηλώσεις διασπασμένες σε πολλά και διαφορετικά κτίρια του Κέντρου και όχι μόνον η διοργάνωση φιλοδοξεί να μεταμορφώσει την πόλη μας σε ένα γοητευτικό εικαστικό τοπίο με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές επιρροές και βασικό άξονα τον πλούσιο πολιτισμό της Αφρικής.

«Η Μπιενάλε δεν είναι έκθεση, δεν είναι μόνο φορμαλιστικά έργα ή εγκαταστάσεις, επιδιώκει να προκαλέσει ερωτήματα που δεν καλύπτονται από άλλα φορμάτ. Να δούμε που βρισκόμαστε μέσα σε αυτή τη σκοτεινή μεταβατική περίοδο που διανύουμε» τόνισε στην πρώτη παρουσίαση της διοργάνωσης ο ιδρυτικός διευθυντής της Μπιενάλε της Αθήνας, καλλιτεχνικός διευθυντής της, και υπεύθυνος Οπτικού Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Poka-Yio για να εξηγήσει αμέσως μετά πως «αρχικά η Μπιενάλε είχε σκοπό να βοηθήσει στο να τοποθετηθεί η Αθήνα στον διεθνή χάρτη της σύγχρονης τέχνης. Στη συνέχεια, προσπάθησε να δώσει μια ακτινογραφία της εποχής της και τώρα μπαίνει στην τρίτη φάση της, να βοηθήσει την αθηναϊκή σκηνή του πολιτισμού, ώστε να συνεισφέρει στον διεθνή διάλογο παρέχοντας την εναλλακτική οπτική μιας ανερχόμενης μητρόπολης».
Παναγιωτακου_Μπιεναλε
Η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio και τους συνεργάτες του

Από την πλευρά της η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση έκανε λόγο για μια διοργάνωση που επιθυμεί να συνομιλήσει με την εποχή μας: «Θέλουμε να είμαστε η συγκολλητική ουσία ανάμεσα σε ανθρώπους και ιδέες, να εγείρουμε συζητήσεις για τα μεγάλα θέματα των καιρών μας» υπογράμμισε με νόημα η κ. Παναγιωτάκου.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στη φετινή Μπιενάλε της Αθήνας αλλά και οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις της θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης