Εύα Κοτανίδη: Η μοναδική σχέση με τον πατέρα της Γιώργο Κοτανίδη

Εύα Κοτανίδη: Η μοναδική σχέση με τον πατέρα της Γιώργο Κοτανίδη

Η κόρη του 74χρονου ηθοποιού, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, μεγάλωσε μέσα στο θέατρο κοντά στον πατέρα της, γύρω από μια σκηνή από παιδί, αλλά την κέρδισε τελικά το τραγούδι

kotanidi-mesa
Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις η Εύα Κοτανίδη είχε δώσει την εξής απάντηση στην ερώτηση: «Υπάρχει ζωή μετά τα 70;». «Φυσικά και υπάρχει! Ζωή να 'χουμε που λένε κι ας φτάσει ο καθένας όπου θέλει κι αντέχει». Ο μπαμπάς της δυστυχώς δεν άντεξε... Αν και ήθελε. Ο δυναμισμός, η θέληση για ζωή και δημιουργία, αλλά και η τάση να βλέπει αισιόδοξα μπροστά ήταν όλα «μαθήματα» που είχε πάρει από τον μπαμπά της.

Η Εύα Κοτανίδη, με τις υποδείξεις και την υποστήριξη του μπαμπά της, Γιώργου Κοτανίδη ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, αλλά αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Μάλιστα το 2001 και για δύο σεζόν από το Mega ήταν η οικοδέσποινα του μουσικού talent show «Να η ευκαιρία» που είχε αναβιώσει στις οθόνες μας.
«Σπούδασα στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου για 3 χρόνια. Έπειτα έφυγα στο Παρίσι, τη δεύτερη πατρίδα μου, και συνέχισα τις σπουδές μου σαν ηθοποιός στο Ecole Florent, στο studio Pygmalion και στο Theatre des 50 του Ανδρέα Βουτσινά. Έκανα πάντα παράλληλα μαθήματα χορού και τραγουδιού» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της. «Μεγάλωσα μες στο θέατρο, από παιδί γύρω από μια σκηνή λόγω του πατέρα μου που είναι ηθοποιός. Μεγάλωσα και με μουσική, συνέχεια μουσική στο σπίτι, στην οικογένεια, παντού. Σπούδασα ηθοποιός, τραγουδούσα πάντα σαν ηθοποιός αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα ασχολούμουν επαγγελματικά με το τραγούδι. Ούτε καν όταν παρουσίαζα το Να η ευκαιρία, που ήταν από τις πρώτες εκπομπές με διαγωνισμό τραγουδιού κ.λπ. Ξεκίνησα να τραγουδάω με ένα group που έπαιζε gypsy jazz σε γαλλικό στίχο, λόγω του ότι είμαι μισή γαλλίδα. Έτσι έγινε η αρχή. Αφού έπαιξα 3 χρόνια με τους Hot club de Grèce, έφτιαξα το δικό μου group, Eva and the Apples».
Όπως και ο μπαμπάς της που αγαπούσε τη λογοτεχνία και τα κείμενα των μεγάλων δημιουργών, η Εύα έχει πει ότι η αγαπημένη της φράση είναι από «Το άρωμα του ονείρου» του Τιμ Ρόμπινς: «H ατομικότητά μας είναι το παν, όλα όσα διαθέτουμε. Υπάρχουν εκείνοι που την παζαρεύουν με αντάλλαγμα την ασφάλεια, εκείνοι που την καταπιέζουν στο όνομα μιας πίστης για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας, αλλά ευλογημένος να 'ναι στη λάμψη του αυγερινού εκείνος που την τρέφει με χάρη και αγάπη και ευφυΐα σ' αυτό το γλυκόπικρο ταξίδι της ζωής».
Μαζί με την αδελφή της Αντιγόνη, ήταν πάντα κοντά στον μπαμπά τους, με τον δικό τους προσωπικό τρόπο, δείχνοντάς του την αγάπη και την τρυφερότητα που πάντα άξιζε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης