Λεωνίδας Καβάκος: Συμπράττει με νέους μουσικούς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωνίδας Καβάκος: Συμπράττει με νέους μουσικούς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τί θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν

Kavakos_-_neoi_mousikoi
Ο διεθνώς καταξιωμένος βιολονίστας και μαέστρος Λεωνίδα Καβάκος στηρίζει εμπράκτως τη νέα γενιά μουσικών. Στις 12 και 14 Φεβρουαρίου θα συμπράξει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τέσσερις εξαίρετους σολίστ της νέας γενιάς.

Ο Λεωνίδας Καβάκος μαζί με τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), τον Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (βιολοντσέλο) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο), θα δώσουν δύο συναυλίες μουσικής δωματίου, με διαφορετικό πρόγραμμα,στο πλαίσιο του κύκλου «Kavakos & Friends», μιας νέας καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης βιρτουόζου.

Στο διήμερο αυτό, θα παρουσιάσουν ένα απαιτητικό ρεπερτόριο που φέρνει σε πρώτο πλάνο τις σπάνιες εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα σε όργανα και εκτελεστές. Την πρώτη βραδιά (12/2) θα ακουστούν: η Σονάτα για βιόλα και πιάνο της Rebecca Clarke [Ρεμπέκκα Κλαρκ], η Ιταλική σουίτα για βιολοντσέλο και πιάνο του Ίγκορ Στραβίνσκι σε μεταγραφή Gregor Piatigorsky, η Σονάτα για βιολί και πιάνο του Maurice Ravel [Μωρίς Ραβέλ] και το Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα του Antonίn Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ]. Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς (14/2) περιλαμβάνει δύο έργα-ορόσημα του Ρομαντισμού, τα Κουιντέτα για έγχορδα και πιάνο του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γιοχάννες Μπραμς.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Live update: Λεπτό προς λεπτό η κηδεία και η ταφή

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες - Δείτε φωτογραφίες

Κηδεία τέως βασιλιά: Πολίτες συγκεντρώνονται στο Τατόι για την ταφή του Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης