Αρθούρος Ρεμπώ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της αδελφής του Γάλλου ποιητή στο θεατρικό σανίδι

Αρθούρος Ρεμπώ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της αδελφής του Γάλλου ποιητή στο θεατρικό σανίδι

Με πρωταγωνίστρια την Βίκυ Βολιώτη

Vicky_Volioti
«Τί σημαίνει για κάποιον να μεγαλώνει στη σκιά μιας ιδιοφυΐας; Τι σημαίνει να ζεις αφιερώνοντας τη ζωή σου προκειμένου να υπάρξει κάποιος που αγαπάς; Τι σημαίνει να ζεις σαν δορυφόρος γύρω από την γη; Να είσαι ένα ταπεινό λουλούδι κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δένδρου…;»: Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν οποιονδήποτε ζει κοντά ή δίπλα σε μια σημαντική προσωπικότητα, δίνει η παράσταση «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», που ανεβαίνει στις 11 Δεκεμβρίου, στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο (Ελ. Βενιζέλου 7, Μαρούσι), με πρωταγωνίστρια την Βίκυ Βολιώτη.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική προσωπική εξομολόγηση της Ιζαμπέλ Ρεμπώ, αδελφής του σπουδαίου Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, μάς διηγείται τη δική της ζωή που όμως είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη ζωή του αδερφού της. Μια γυναίκα που ταλαιπωρήθηκε ψυχικά έχοντας γνωρίσει τον εκφοβισμό του κόσμου, εξαιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της, κάνει την υπέρβασή της υπερασπίζοντάς τον με πάθος που συγκινεί.
Η Ιζαμπέλ δίνει μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο και μέσω της αγάπης της σώζει τον εαυτό της και την υστεροφημία εκείνου. Έτσι, αγκαλιάζει τον νεκρό αδερφό της με θρησκευτική ευλάβεια, ως μία άλλη Μυροφόρα.

Τον θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπώ, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «ο Αδερφός μου ο Αρθούρος», “MonfrèreArthur”

Το κείμενο και την έρευνα για την παράσταση υπογράφει η Ευσταθία ενώ τον  θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπώ, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «ο Αδερφός μου ο Αρθούρος», “MonfrèreArthur”. Στον ρόλο του Αρθούρου Ρεμπώ ακούγεται η φωνή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και στο ρόλο του Αββά ακούγεται η φωνή του Μανώλη Γιούργου

Ημερομηνίες παραστάσεων

11, 12, 18, 19, 26 Δεκεμβρίου 2022 και 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 Ια
Κυριακή στις 7μμ και Δευτέρα στις 9μμ

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια - Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Μουντιάλ 2022: Τα πρώτα ζευγάρια των «16» και τα 9 γκολ της 10ης ημέρας - Δείτε βίντεο

GNTM 5: Στην... ανακύκλωση η Γρηγοριάνα που αποχώρησε με κλάμα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης