Γιάννης Ζουγανέλης: Επιστρέφει στο θέατρο για να παίξει τον πολυαγαπημένο Ζήκο

Γιάννης Ζουγανέλης: Επιστρέφει στο θέατρο για να παίξει τον πολυαγαπημένο Ζήκο

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο θέατρο Πειραιώς 131

O_Bakalogatos_-_Zoyganelis
Μια από τις πλέον αγαπημένες ελληνικές κωμωδίες, ο σπαρταριστός «Μπακαλόγατος» ή «Της κακομοίρας», όπως είναι ο αυθεντικός της τίτλος, έρχεται τον Οκτώβριο στη σκηνή του θεάτρου «Πειραιώς 131». Το έργο, που άφησε εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο με την ανεπανάληπτη ερμηνεία του Κώστα Χατζηχρήστου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο ρόλο του Ζήκου και τον Γιώργο Αρμένη στο ρόλο του μπακάλη.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης αναφέρει σχετικά με την παράσταση: «Η απόφασή μου να παρουσιάσω στο θέατρο ίσως τη δημοφιλέστερη κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου, πλημμυρισμένη με ήχους της δεκαετίας του ’60 και ζωντανή μουσική, έχει να κάνει με την ανάγκη μου να ασχοληθώ ξανά ένα είδος που αγαπώ ιδιαίτερα, τη μουσική κωμωδία, έχοντας στο πλευρό μου ως βασικό πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μου Γιάννη Ζουγανέλη που θεωρώ πως με την εκρηκτική «ροκ» προσωπικότητά του είναι ο ιδανικός ενσαρκωτής ενός ρόλου που χαρακτήρισε την καριέρα του σπουδαίου κωμικού μας Κώστα Χατζηχρήστου. Είναι επίσης μεγάλη η χαρά μου που συνεργάζομαι με τον κορυφαίο ηθοποιό και θεατράνθρωπο Γιώργο Αρμένη! Δικαίως «ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» θεωρείται ως μία από τις σπουδαιότερες και εμπορικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μιας και διαποτίζεται από την εκπληκτική ερμηνεία του αείμνηστου κωμικού. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σπουδαία κωμική Νεοελληνική ηθογραφία μιας βασανισμένης και ελπίζουσας εποχής, νοσταλγική και διαποτισμένη από το εκρηκτικό ταμπεραμέντο ενός χαρακτήρα που κάλλιστα ταυτίζεται με τον κάθε Νεοέλληνα «καταφερτζή» που προσπαθεί να επιβιώσει και να ξεχωρίσει με όπλο την εξυπνάδα και τη τσαχπινιά, μη διστάζοντας να διεκδικήσει το όνειρο στον έρωτα και σε μια καλύτερη ζωή!»

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Θανάσης Βισκαδουράκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου, Ασπασία Κοκόση, Αιμίλιος Ράφτης, ο Σταμάτης Τζελέπης και Πέτρος Ξεκούκης και παίζουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Ζουγανέλης και Θαλής Τριανταφύλλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης