LIVE

Κορωνοϊός

Ελληνικό #metoo-Μαρκουλάκης προς ΣΕΗ: «Με κρεμάσατε στα μανταλάκια αδιαφορώντας για τις συνέπειες»

markoulakis-0

Ο γνωστός ηθοποιός, μέσω επιστολής του, εγκαλεί το σωματείο του που «τον στοχοποίησε» σε δημόσια ανακοίνωσή του

Με μια ψύχραιμη μεν, πλημμυρισμένη από αίσθημα οργής και απογοήτευσης δε, επιστολή  ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαλεί δημόσια το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για το γεγονός ότι επέλεξε να τον στοχοποιήσει στην  επίσημη δήλωση που έκανε το περασμένο Σάββατο, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των σοβαρών καταγγελιών που συγκλονίζουν, τις τελευταίες εβδομάδες, το χώρο του θεάτρου.

Στην εν λόγω επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων:«Μετά από  τρεις εβδομάδες εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής, μόλις χθες, γίναμε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής ομοβροντίας: ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει την συμπαράστασή του στα θύματα και, τέλος, ως αποκορύφωμα, η Υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε (στην εποχή του πολυδιαφημισμένου διαδικτυακού πολιτισμού) συνέντευξη Τύπου με πρωτοφανώς κάκιστα τεχνικά μέσα και χρήση υποβολέα (που ακούστηκε καθαρότατα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης)».

Αυτό το το απόσπασμα, που τον φωτογραφίζει ξεκάθαρα, εξόργισε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη ο οποίος θέλησε να εκφράσει την απογοήτευσή του προς τους συναδέλφους του αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η υπόθεση των σοβαρότατων καταγγελιών τείνει να εξελιχθεί σε έναν «εμφύλιο πόλεμο» και σε «ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε ποτέ από κανέναν να δώσει την οποιαδήποτε εξήγηση και στοχοποιήθηκε «χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση στην τιμή, την υπόληψή και στην προσωπική ζωή του ως πατέρα ενός 15χρονου ανήλικου αγοριού».

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στον ΣΕΗ

22 Φεβρουαρίου 2021
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διάβασα την ανακοίνωσή σας της 20ης Φεβρουαρίου κι έχω την ανάγκη να σας εκφράσω δημοσίως ότι προσβλήθηκα και λυπήθηκα βαθύτατα.
Προσβλήθηκα, επειδή στην ανακοίνωση, χωρίς να με κατονομάζετε, με φωτογραφίζετε και με στοχοποιείτε, υπονοώντας ότι, με τηλεοπτική μου εμφάνιση, συμμετείχα σε συντονισμένη προσπάθεια, στα όρια της συνωμοσίας, συγκάλυψης συγκεκριμένων απεχθών εγκλημάτων και προσώπων, χωρίς φυσικά να ισχύει ή να έχετε την παραμικρή απόδειξη.

Προσβλήθηκα επειδή, ενώ έχω πάρει πεντακάθαρη θέση -και γραπτώς και προφορικώς- υπέρ κάθε θύματος και ενάντια σε κάθε πράξη κακοποίησης από οποιονδήποτε, από την πιο αδιανόητη και αποτρόπαια ως και την απλή λεκτική, προτιμήσατε να αποσιωπήσετε αυτή μου τη θέση και να με παρουσιάσετε ως συνωμότη σε προσπάθεια συγκάλυψης.

Προσβλήθηκα επειδή, ασκώντας αυτήν την τέχνη 30 χρόνια τώρα, γνωρίζετε -και κάθε συνάδελφος μπορεί να το επιβεβαιώσει- πως έχω υπάρξει καθαρός, ακέραιος, άψογος συνεργάτης. Η εκτίμηση και η αγάπη των συναδέλφων μου προς εμένα είναι η μεγαλύτερη περηφάνεια μου. Κι όμως εσείς, το σωματείο μου, προσπαθήσατε να με παρουσιάσετε ως ηθικά διάτρητο (κι αν είμαι για συνωμοσία συγκάλυψης, ανοίγει ένα παράθυρο να είμαι και για άλλα, χειρότερα).

Προσβλήθηκα επειδή δεν μπήκατε έστω, καν, στον κόπο να με καλέσετε να σας δώσω την όποια εξήγηση πιθανόν θα χρειαζόσαστε. Προτιμήσατε να με στοχοποιήσετε, να με «κρεμάσετε στα μανταλάκια», αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην τιμή, την υπόληψή μου, ακόμα και στην προσωπική ζωή μου ως πατέρα ενός 15χρονου ανήλικου αγοριού.

Προσβλήθηκα επειδή, ενώ το μείζον θέμα των ημερών είναι η κακοποίηση, παντός είδους και βαθμού, εσείς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε πως με την πράξη σας αυτή κακοποιήσατε και συκοφαντήσατε έναν συνάδελφό σας, του οποίου η στάση ήταν πάντα στην αντίπερα όχθη κάθε κακοποίησης.

Για αυτά - και άλλα πολλά- προσβλήθηκα βαθύτατα.

Λυπήθηκα επειδή, παρά την αντίδραση πολλών συναδέλφων στην ανακοίνωση σας, μέχρι σήμερα, δύο ημέρες μετά, δεν έχετε σκεφτεί ότι θα ήταν σωστό να ανακαλέσετε. ‘Έχω μια ελπίδα πως, μετά την επιστολή μου αυτή, θα το κάνετε. Ο ίδιος ο πρόεδρός σας αποκάλεσε τη στοχοποίησή μου «μικρό φάουλ». Μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτές οι σταγόνες των «μικρών φάουλ», που μπορεί έστω και ασυναίσθητα να κάνει ο καθένας από μας, είναι ανεπίτρεπτες από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επικράτηση του ήθους και της ηθικής στο θέατρο. Σταγόνα τη σταγόνα, στο τέλος θα πνιγούμε.

Λυπήθηκα επειδή, ενώ ήδη έχω εξάρει δημοσίως την προσπάθεια του σωματείου, που έχει αναλάβει θεσμική δράση -και για τις καταγγελίες και για το νέο εργασιακό περιβάλλον που πρέπει να διαμορφωθεί- εσείς επιλέξατε να φερθείτε στον σύμμαχό σας σαν να ‘ναι εχθρός.

Λυπήθηκα επειδή, σε μια επώδυνη αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρα, μεγάλη στιγμή για το ελληνικό θέατρο και την κοινωνία, μοιάζει να έχουμε οι άνθρωποι του θεάτρου μπερδέψει την πολυπόθητη για όλους μας ΚΑΘΑΡΣΗ με την ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ προσωπικών λογαριασμών.

Λυπήθηκα επειδή αυτός ο πολύ σημαντικός αγώνας, που μπορεί να οδηγήσει μπροστά την κοινωνία μας, αν δεν προσέξουμε, κινδυνεύει να εκφυλιστεί σε μικρό εμφύλιο μεταξύ μας, σε πόλεμο, με εχθρούς και «δικά μας παιδιά». Σ’ αυτόν τον αγώνα όμως δεν υπάρχουν «δικά μας παιδιά». Κάθε θύμα κακοποίησης είναι δικό μας παιδί. Κάθε άνθρωπος που υπερασπίζεται αυτή τη θέση, ενάντια στον φόβο, ενάντια σε κάθε κακοποίηση, μεγάλη ή ελάχιστη, είναι κι αυτός δικός μας. Αντίπαλοι, εχθροί, είναι μόνον οι όποιοι θύτες.

Λυπήθηκα, τέλος, για το ίδιο το θέατρο. Οι καταγγελίες που βγαίνουν στο φως μόνον αποτροπιασμό μπορούν να δημιουργήσουν, στον κάθε υγιή άνθρωπο. Είναι σπουδαία  η στιγμή που παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κάθε ένοχος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του και να τιμωρηθεί όπως του αξίζει κι όπως ο νόμος ορίζει.

Κι όμως, το ξέρουμε όλοι, ειδικά εσείς, που έχετε και την πλήρη εικόνα των επίσημων καταγγελιών, πως δεν είμαστε όλοι έτσι. Οι περισσότεροι, οι πολύ περισσότεροι, η πλατιά μάζα των καλλιτεχνών του θεάτρου είμαστε στην απέναντι όχθη απ’ το σκοτάδι, την κακοποίηση, τη βία και την αρρώστια.
Ναι, συνάδελφοι, ακόμα κι αυτήν τη αδιανόητα δύσκολη στιγμή, που όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με το έρεβος και την ασκήμια, ειδικά τώρα, εγώ θα συνεχίζω να πιστεύω και να θυμίζω πως στο θέατρο και στους ανθρώπους του επικρατεί η ομορφιά. Όσο έχουμε ανάγκη την κάθαρση και τη δικαιοσύνη, το πιστεύω, έχουμε ανάγκη κι αυτήν την ελάχιστη μνήμη.

Αποζητώντας αυτήν την ομορφιά χρειάζονται οι άνθρωποι το θέατρο. Αποζητώντας αυτήν την ομορφιά γίναμε καλλιτέχνες. Αυτή η ομορφιά, στο τέλος θα νικήσει.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Υ.Γ: Καθώς η επιστολή μου είναι ανοιχτή και δημόσια, κρίνω σκόπιμο να αναφέρω, προς πάσα κατεύθυνση, σε καμία όμως περίπτωση απευθυνόμενος προς εσάς, πως από σήμερα το πρωί έχω ήδη λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα προάσπισης της τιμής και της υπόληψής μου, απέναντι σε οποιονδήποτε, επωνύμως ή ανωνύμως, δημοσίως ή ιδιωτικώς, επιχειρήσει να τις προσβάλει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (110)

Λογοδιάρροιος Υπερτιμημένος

Πολύ λάδι και από ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Jake

Anti na dakrysei gia tis psyches auton pou feretai na kakopoiithikan apo to filo tou, kleei gia tin trollia enos asxetou sto web....ti na peis...se poio parallilo sympan vrisketai o anthropos.....tou xalasan fenetai to xryso synefaki....Kamia epafi me tin pragmatikotita....

sg26

ποια τρολλιά; το επίσημο σωματείο, ο οχετός της αριστερίλας , τον έβγαλε στα μανταλάκια... κι εσύ μιλάς για μια τρολλιά; πόσο εγκληματίες είστε όλοι εσείς που κατέχετε το ηθικό πλεονέκτημα! για εσάς άραγε θα υπάρξει ποτέ εισαγγελέας; ΥΓ: τι κάθομαι και γράφω; εδώ σας έχω ικανούς να κάνετε συμπαράσταση στον άλλο τον κατά συρροή δολοφόνο

Nίκος

Γνωστές τακτικές που κάποτε κατέληγαν σε εκτελέσεις, βλέπε Ελένη Παπαδάκη.

Τι λες βρε!

Μήπως η θεατρίνα ήταν ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ; Αυτή δεν ήταν η επίσημη ΕΡΩΜΕΝΗ του γεροπροδότη Ράλλη, αυτό το σίχαμα που το διόρισαν οι χιτλερικοί τάχα μου σαν πρωθυπουργό τής Ελλάδος, και ταυτόχρονα ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ;;;;;;;

PK

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΑΔΗ,ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΩ ΥΠΟΨΙΑΖΕΣΑΙ,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ...

louloukos

μαζέψου.... τον Μαρκουλάκη δεν τον καταδικάζει κανείς γιατί είχε φίλο τον Λιγνάδη. Για τον Λιγνάδη θα μιλήσει η δικαιοσύνη και μόνο αυτή γιατί είναι γνωστή η λέρα του σιναφιού και ο πόλεμος που γίνεται. Ο Μαρκουλάκης καταδικάζει μόνος του τον εαυτό του με την ''δηθενιά'' και τα πολλά λόγια εκεί που δεν πρέπει και την σιωπή εκεί που πρέπει. Αυτά για να το ξαναπάρεις από την αρχή..... Κάνε άλλη μία προσπάθεια.

STATUS

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη,για να καταλάβει κάποιος τον λόγο που τα ανδρείκελα του ΣΕΗ, πιστοί υπηρέτες του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρονται κατά του καταξιωμένου ηθοποιού και ανθρώπου Μαρκουλάκη, τους περισσότερους από τους οποίους, δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους και οι υπόλοιποι, ζούσαν με τις επιδοτήσεις της Κονιόρδου, η οποία απορώ πώς τολμούσε να συμπρωταγωνιστεί πριν ένα χρόνο με τον διεφθαρμένο Λιγνάδη.

Ο καλός προδότης

Προσπαθεί να σώσει τον εαυτούλη του για να μην απολύσει ο πεθερός.

Katerina

Μη λέτε διάφορα ψέμματα για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Αυτός από κάτω, που πήγε να το κάνει, τα πήρε πίσω όλα. Διαβάστε να δείτε [...]

george

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ) Κ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ) ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ !! ΕΥΤΥΧΩΣ!! ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !! ΕΥΤΥΧΩΣ

Προσβλήθηκα, λυπήθηκα....

και τελικά χέστηκα ρε Μαρκουλακη. Ας προσεχές όταν έβγαινες δημόσια. Έπιασες μεγάλο τζάκι, δεν σου αρκεί?

Ζησης

Μαρκουλακη, δεν σε συμφέρει να μιλάς. Καλύτερα μην εκφράζεσαι καθόλου, από το να λες αυτά που επιμένεις να λες. Πρόσεξε, γιατί ανοίγουν τα στόματα και για σένα.

🌚🌮

Ο μόνος που αναδείχτηκε από το "Λόγω τιμής".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης