Τα χειροποίητα ζυμαρικά της Αλεξάνδρας

alex

Μια νέα σε ηλικία αλλά ώριμη σε δημιουργικές ιδέες chef η Αλεξάνδρα Βασιλάτου έχει «στήσει» με την στήριξη του The People’s Trust το δικό της εργαστήριο – κουζίνα στη Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι

Στην νέα επικράτεια της δικτύωσης μπορείς με σχετική ή και απόλυτη ευκολία να βρεις τις ψηφίδες και να συνθέσεις το πάζλ. «Η Αλεξάνδρα είναι chef. Master chef!», διαβάζω σε μια ανάρτηση του The People’s Trust. Η Αλεξάνδρα ως επωφελούμενη των προγραμμάτων του κοινωφελούς, χρηματοδοτούμενου από ιδιωτικά κεφάλαια, μη κερδοσκοπικού οργανισμού που κατάφερε με την συνδρομή των μελών της οικογενείας της να «στήσει» την δική της δουλειά.
alex-1

Η ανάρτηση συνδέεται ακριβώς με αυτό το γεγονός: «Και πλέον είναι και η ιδιοκτήτρια του ALEX the fresh pasta bar όπου καθημερινά ετοιμάζει απολαυστικά πιάτα με τα φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά της».

Αν τριγυρίσεις στο facebook λίγο περισσότερο στον ωκεανό με τα φωτογραφικά αρχεία δεν θα χρειαστείς πολύ ώρα για να βρεις την Αλεξάνδρα – εδώ, Αλεξάνδρα Βασιλάτου- αγκαλιά με τον πατέρα της, τον Νίκο Βασιλάτο, η παρουσία και η εν γένει συμμετοχή του στα πράγματα του μικρού μαγαζιού στο Κολωνάκι επιτρέπει στην Αλέξανδρα να παραμένει απερίσπαστη με τις πάστες και τις σάλτσες της.
alex-3

Αν κάνουμε ένα βηματάκι πάρα πέρα – στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook- θα μάθουμε ότι η Αλεξάνδρα είναι «πρώην chef στην εταιρεία Savoy Grill, Gordon Ramsay LTD». Ναι, η Αλεξάνδρα έχει περάσει από την κουζίνα του Ramsay όπως και άλλες κουζίνες στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης.

Αλλά, ας γυρίσουμε στην ανάρτηση του The People’s Trust. Διαβάζουμε: « Ήταν περίπου 15 ετών όταν αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική και όπως αποδεικνύουν όλα τα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει, πήρε τη σωστή απόφαση! Νέα επιχειρηματίας, νέοι στόχοι, νέες προοπτικές, νέες γεύσεις. Ήταν αδύνατο να μην υποστηρίξουμε τα σχέδια της. Καλές δουλειές!».

Το ALEX the fresh pasta bar βρίσκεται στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Sakis

Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι σίγουρα κλάσης ανώτερα. Όποιος τρώει συχνά και κάνει μόνος του ξέρει.

selemis

kalo alla psiloakrivo!!!

@

ας τα φαει μονη της ... ;)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες