Υπερασπίζοντας την μοναδικότητα

sirbarber

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι έμπειρος μπαρμπέρης αλλά και ένας σκεπτόμενος επαγγελματίας που γνωρίζει και αξιολογεί τις τάσεις και της μόδας και της αγοράς απαντά για τα κουρέματα της ομοιομορφίας

Σε μια εποχή πολυχρωμίας η μόδα στα ανδρικά κουρέματα στις νεανικές κυρίως ηλικίες δείχνει να ακολουθεί το δρόμο της μαζικής τυποποίησης. Στο instagram αλλά και στους δρόμους κυριαρχούν τα σαν από καλούπια βγαλμένα κουρέματα με την μηχανή και το ξυράφι. Το σχόλιο σου;
Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τείνουμε να χάνουμε την ταυτότητα και την μοναδικότητα μας αποτελεί μια λυπηρή πραγματικότητα. Το κούρεμα είναι μια έκφανση της όλης αυτής κατάστασης. Βλέπουμε ανθρώπους που υιοθετούν ένα στυλ, είτε ντυσίματος είτε κουρέματος , χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εάν πραγματικά τους ταιριάζει και τους αντιπροσωπεύει , απλά και μόνο για δείξουν-αποδείξουν ότι αποτελούν μέλη ενός τρόπου ζωής και μιας πραγματικότητας που δεν ανταποκρίνεται στη δική τους ζωή.

Ένα παραδοσιακό ανδρικό κουρείο ως μόνο στοιχείο αντίδρασης στη μαζική τυποποίηση έχει την επιστροφή στο κλασσικό κούρεμα με εργαλείο το ψαλίδι;
Σαφώς τα εργαλεία έρχονται να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τα κουρεία στη προσπάθεια τους να παρέχουν υπηρεσίες πιο εξατομικευμένες στον εκάστοτε πελάτη. Όμως εδώ σημαντικό ρολό θα έρθει να παίξει και ο ίδιος ο κουρέας και πως θα κατευθύνει σωστά τον πελάτη του, προκειμένου να διαλέξουν ένα κούρεμα που πραγματικά θα του ταιριάζει. Αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή, εμπειρία και γνώση για να μην καταφύγουμε σε άλλη μια ίδια εικόνα που πολύ απλά αποτελεί μόδα.

Πόσοι από τους σημερινούς κουρείς γνωρίζουν τις παραδοσιακές τεχνικές με το ψαλίδι και μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Παρόλο που η πρόσφορα στον κλάδο μας είναι μεγάλη ,στη πραγματικότητα δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να εκτελέσουν ένα κούρεμα μόνο με ψαλίδι. Όταν ένα κούρεμα πρέπει να τελειώσει μέσα σε 5-10 λεπτά, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι το τεχνικό αποτέλεσμα αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τον κουρέα- ιδιοκτήτη , αλλά η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου όγκου πελατών.

Αυτό έχει σαν φυσική συνέπεια να μην υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τους παλαιότερους προς τους νεώτερους κουρείς και αναπόφευκτα να μην μπορούν να παρέχουν ένα αποδεδειγμένα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το ψαλίδι.

Εν τέλει , ψαλίδι ή μηχανή και ξυράφι;
Αδιαμφισβήτητα ανάμεσα τους θα επιλέξουμε το ψαλίδι. Το τεχνικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κούρεμα που θα γίνει με μηχανή. Με τη μηχανή τυχών ατέλειες του τριχωτού αντί να μετριαστούν και να καλυφτούν ,θα έρθουν να τονιστούν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, λεπτομέρειες που θα θέλαμε να αποδώσουμε σε ένα κούρεμα δεν θα μπορέσουν να φάνουν εάν χρησιμοποιηθεί για εργαλείο η μηχανή.

Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν κάποια είδη κουρέματος που δεν μπορούν να αποδοθούν εάν δεν χρησιμοποιηθεί μηχανή , αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber που βρίσκεται στη Στοά Μπολάνη – Βουλής 7.

ΣΧΟΛΙΑ

Nick The Greek

Η ρετρο διακοσμηση δε σε κανει αυτόματα "παραδοσιακο"... Θελει πολύ δουλεια ακομη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες