Υπερασπίζοντας την μοναδικότητα

sirbarber

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι έμπειρος μπαρμπέρης αλλά και ένας σκεπτόμενος επαγγελματίας που γνωρίζει και αξιολογεί τις τάσεις και της μόδας και της αγοράς απαντά για τα κουρέματα της ομοιομορφίας

Σε μια εποχή πολυχρωμίας η μόδα στα ανδρικά κουρέματα στις νεανικές κυρίως ηλικίες δείχνει να ακολουθεί το δρόμο της μαζικής τυποποίησης. Στο instagram αλλά και στους δρόμους κυριαρχούν τα σαν από καλούπια βγαλμένα κουρέματα με την μηχανή και το ξυράφι. Το σχόλιο σου;
Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τείνουμε να χάνουμε την ταυτότητα και την μοναδικότητα μας αποτελεί μια λυπηρή πραγματικότητα. Το κούρεμα είναι μια έκφανση της όλης αυτής κατάστασης. Βλέπουμε ανθρώπους που υιοθετούν ένα στυλ, είτε ντυσίματος είτε κουρέματος , χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εάν πραγματικά τους ταιριάζει και τους αντιπροσωπεύει , απλά και μόνο για δείξουν-αποδείξουν ότι αποτελούν μέλη ενός τρόπου ζωής και μιας πραγματικότητας που δεν ανταποκρίνεται στη δική τους ζωή.

Ένα παραδοσιακό ανδρικό κουρείο ως μόνο στοιχείο αντίδρασης στη μαζική τυποποίηση έχει την επιστροφή στο κλασσικό κούρεμα με εργαλείο το ψαλίδι;
Σαφώς τα εργαλεία έρχονται να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τα κουρεία στη προσπάθεια τους να παρέχουν υπηρεσίες πιο εξατομικευμένες στον εκάστοτε πελάτη. Όμως εδώ σημαντικό ρολό θα έρθει να παίξει και ο ίδιος ο κουρέας και πως θα κατευθύνει σωστά τον πελάτη του, προκειμένου να διαλέξουν ένα κούρεμα που πραγματικά θα του ταιριάζει. Αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή, εμπειρία και γνώση για να μην καταφύγουμε σε άλλη μια ίδια εικόνα που πολύ απλά αποτελεί μόδα.

Πόσοι από τους σημερινούς κουρείς γνωρίζουν τις παραδοσιακές τεχνικές με το ψαλίδι και μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Παρόλο που η πρόσφορα στον κλάδο μας είναι μεγάλη ,στη πραγματικότητα δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να εκτελέσουν ένα κούρεμα μόνο με ψαλίδι. Όταν ένα κούρεμα πρέπει να τελειώσει μέσα σε 5-10 λεπτά, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι το τεχνικό αποτέλεσμα αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τον κουρέα- ιδιοκτήτη , αλλά η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου όγκου πελατών.

Αυτό έχει σαν φυσική συνέπεια να μην υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τους παλαιότερους προς τους νεώτερους κουρείς και αναπόφευκτα να μην μπορούν να παρέχουν ένα αποδεδειγμένα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το ψαλίδι.

Εν τέλει , ψαλίδι ή μηχανή και ξυράφι;
Αδιαμφισβήτητα ανάμεσα τους θα επιλέξουμε το ψαλίδι. Το τεχνικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κούρεμα που θα γίνει με μηχανή. Με τη μηχανή τυχών ατέλειες του τριχωτού αντί να μετριαστούν και να καλυφτούν ,θα έρθουν να τονιστούν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, λεπτομέρειες που θα θέλαμε να αποδώσουμε σε ένα κούρεμα δεν θα μπορέσουν να φάνουν εάν χρησιμοποιηθεί για εργαλείο η μηχανή.

Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν κάποια είδη κουρέματος που δεν μπορούν να αποδοθούν εάν δεν χρησιμοποιηθεί μηχανή , αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber που βρίσκεται στη Στοά Μπολάνη – Βουλής 7.

ΣΧΟΛΙΑ

Nick The Greek

Η ρετρο διακοσμηση δε σε κανει αυτόματα "παραδοσιακο"... Θελει πολύ δουλεια ακομη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.