Ένας από τους ομήρους που πιστεύεται ότι απήγαγε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κηρύχθηκε νεκρός, αφού η σορός του βρέθηκε στο Ισραήλ, επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.
Οι IDF δήλωσαν ότι η σορός του Ελιακίμ Λίμπμαν ταυτοποιήθηκε μέσω μιας «ενδελεχούς και πολύπλοκης έρευνας».
Ο Λίμπμαν εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στο φεστιβάλ Nova την ώρα της επίθεσης. Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή απήχθησαν κατά την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ.
Η οικογένειά του δήλωσε ότι έμεινε πίσω για ώρες για να περιθάλψει άλλους τραυματίες, αναφέρει το BBC.
Δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα λείψανά του Λίμπαν είχαν ταφεί κατά λάθος μαζί με ένα άλλο θύμα του φεστιβάλ.
Σε ανάρτησή του στο Facebook περίπου την εποχή της επίθεσης, ο πατέρας του Λίμπμαν ανέφερε ότι ένας άλλος φρουρός του είπε ότι ο γιος του είχε βοηθήσει στη διάσωση άλλων πριν προσπαθήσει να διαφύγει. Την τελευταία φορά που τον είδαν προσπαθούσε να βοηθήσει δύο βαριά τραυματισμένες γυναίκες.
Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 360 από αυτούς που σκοτώθηκαν παρακολουθούσαν το φεστιβάλ.
Περίπου 130 όμηροι από τους περισσότερους από 250 που απήγαγε η Χαμάς κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς επίθεσής της εξακολουθούν να αγνοούνται. Τουλάχιστον 34 από αυτούς θεωρούνται νεκροί. Οι υπόλοιποι απελευθερώθηκαν ή διασώθηκαν.
Η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή, συνδυάζοντας την αποδοτικότητα, με τη βιωσιμότητα και την παραγωγή με την αειφορία. Διότι η γεωργία του 21ου αιώνα οφείλει να είναι έξυπνη.
Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.