Η χορογραφία της επικοινωνίας

Η χορογραφία της επικοινωνίας

Η Ερικέτη Ανδρεαδάκη και η Δανάη Μορφονιού, δύο νέες χορογράφοι της νεότερης γενιάς καλλιτεχνών παρουσιάζουν μια χορογραφία που διερευνά τους τρόπους της επικοινωνίας και της διαμόρφωσης των ανθρώπινων σχέσεων

chorografia-tis-epikoinonias
«Η Δανάη Μορφονιού είναι χορογράφος και εκπαιδευτικός χορού. Σπούδασε Σύγχρονο Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου στην Αθήνα. Το 2015 έλαβε υποτροφία από το London Contemporary Dance School-The Place, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Σύγχρονο χορό και τη Χορογραφία. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού σε σχολές χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και στο Λονδίνο».

«Η Ερικέτη Ανδρεαδάκη σπούδασε στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΕΚΠΑ και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου. Συνέχισε τις σπουδές της στο London Contemporary Dance School όπου αποφοίτησε με Master in Contemporary Dance. Εργάζεται στο Λονδίνο και στην Ελλάδα ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού».

Αφορμή για την αναζήτηση, την αλίευση και την παράθεση των βιογραφικών των δύο καλλιτεχνών ήταν η απορία μου για την ομάδα ΦΕΜ -την οποία οι δύο νέες σύγχρονες χορογράφοι και χορεύτριες δημιούργησαν φέτος και αποτελεί δημιούργημα της σύμπραξής τους.
chorografia-tis-epikoinonias-1
Κλείσιμο

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2016 με τα έργα ΩΧ και Les Femmes Meurent Deux Fois (Robin Howard Theatre, Λονδίνο). To 2018 η ομάδα φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν για το ερευνητικό στάδιο του Α Talk, καθώς και από το πρόγραμμα “Ανοιχτές Πόρτες” – 2η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου το ντουέτο παρουσιάζει το Α Talk στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα του ΚΕΤ σχετικά με την παράσταση: «Το Α TALK είναι ένα ντουέτο που διερευνά τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε και διαμορφώνουμε σχέσεις. Ένας κινητικός διάλογος δύο σωμάτων που έχουν ανάγκη να κατανοήσουν και να γίνουν κατανοητά. Δημιουργούν σχέσεις αλληλεξάρτησης, φιλίας και εκμετάλλευσης προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τις κινεί. Πώς θα διαλέξουν να συνεχίσουν την κουβέντα;

Το έργο εστιάζει στις έννοιες της επικοινωνίας και του διαλόγου και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τους κλασικούς ρόλους και το λεξιλόγιο που συναντάμε σε κοινωνικούς χορούς τύπου ballroom. Αναζητά την επίτευξη της ισορροπίας μέσα από ένα παιχνίδι lead-follow, πρόθεσης και αφής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης