Εν αναμονή του Φεστιβάλ

Εν αναμονή του Φεστιβάλ

Το σταντ του Φεστιβάλ είχε ήδη στηθεί έξω από το Ολύμπιον δίνοντας χρώμα σε μια από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, την Πλατεία Αριστοτέλους

festival-kontainer
Kυριακή πρωί, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισα να κάνω μία βόλτα στο κέντρο της πόλης. Κατηφόρισα από τον Άγιο Δημήτριο, προς την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και βρέθηκα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σύντομα έφτασα έξω από το Ολύμπιον. Το σταντ του Φεστιβάλ είχε ήδη στηθεί. Ο κόσμος ρωτούσε πότε ξεκινάει η προπώληση, ενώ ο ήλιος έλαμπε κι έδινε χρώμα σε μία από τις ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης.
festival-kontainer-1


Φέτος, μετά τη συνέντευξη τύπου, οι υπεύθυνοι φορείς φρόντισαν να κυκλοφορήσει άμεσα το πρόγραμμα, τουλάχιστον στο Διαδίκτυο. Εκεί συναντάμε τα Αφιερώματα, το Διεθνές Διαγωνιστικό, το τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες, τις Ματιές στα Βαλκάνια, το Film Forward, τις LUX, τις Round Midnight, τις ταινίες εκτός Συναγωνισμού, τα Μαθήματα Ζωής,τις Ειδικές Προβολές, τις μικρού μήκους ταινίες και το μεγάλο αφιέρωμα στον ελλληνικό και τον queer ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και το αφιέρωμα στον Ιορδάνη Ανανιάδη. Παράλληλα, γνωρίζουμε ήδη τις αίθουσες και τις ώρες προβολών, ώστε να κανονίσουμε τις προτεραιότητες και το πρόγραμμά μας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει τόσο το έντυπο πρόγραμμα, αλλά θα αρχίσει κι η προπώληση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια και το Internet. Τα πρώτα sold out δε θα αργήσουν να καταγραφούν παραδοσιακά. Εμείς συνεχίζουμε την αναζήτηση για τα μικρά διαμαντάκια του Φεστιβάλ. Αγωνία επικρατεί και για τα αξεσουάρ, τη συλλεκτική τσάντα, αλλά και το αντίστοιχο μπλουζάκι. Οι φανατικοί σινεφίλ δε θέλουν να λείπει, ούτε ένα από τη συλλογή τους.

Το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, θα μας συντροφεύει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Οκτώβριος μας αποχαιρετά, ο Νοέμβριος έρχεται και μαζί του το κάλεσμα, για συνάντηση στις αίθουσες του Ολύμπιον και του Λιμανιού. Έτοιμοι; Ξεκινάμε...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης