Η ΙΔΕΑ στον Ελληνικό Κόσμο

Η ΙΔΕΑ στον Ελληνικό Κόσμο

Στις 21 Σεπτεμβρίου τα προεόρτια της Βραδιάς του Ερευνητή

vradia-erevniti
Από τη Διόπτρα του Ήρωνα και τον Υδραυλικό Τηλέγραφο, μέχρι τον Παρθενώνα και το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο…

Όλες οι σημαντικές ανακαλύψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της Επιστήμης και των Τεχνών φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στην έκθεση ΙΔΕΑ που παρουσιάζει την επίδραση και τη συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού.
vradia-erevniti-1


Την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το πλούσιο εποπτικό υλικό και τις κινούμενες εικόνες (3D animation), τις αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, τα ολογράμματα, τους ήχους, τις μικρογραφίες και τα φυσικά μοντέλα των τεχνολογικών ευρημάτων και των έχουμε στις 21 Σεπτεμβρίου στο pre-event της Βραδιάς του Ερευνητή, της μεγάλης γιορτής για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε ομάδες νεανικού και σχολικού κοινού, οικογένειες και μη εξειδικευμένους επισκέπτες, αποτελώντας ένα πολιτιστικό γεγονός για όλους. Με εύληπτο και ψυχαγωγικό τρόπο, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τεχνολογικά επιτεύγματα 3.000-2.000 χρόνων και για επιστημονικούς τομείς, που έδωσαν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ανοιχτές προβολές σχετικά με την έρευνα για την πολιτιστική μας κληρονομιά (στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Info
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00
Κλείσιμο
Πειραιώς 254, Ταύρος

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων για τις προβολές είναι απαραίτητη η προ-κράτηση (Τ. 212 254 0000).

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από τη σελίδα www.hellenic-cosmos.gr και τη σελίδα στο Facebook/Ελληνικός Κόσμος - Hellenic Cosmos. Σχετικά με τη Βραδιά του Ερευνητή, πληροφορίες θα βρείτε www.rengreece.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης