Η τέχνη, η κοινωνία, η πόλη

Η τέχνη, η κοινωνία, η πόλη

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, παρουσιάζει -στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο στην Πόλη»- τον εικαστικό Ανδρέα Λόλη στον χώρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών υπό τη διοργάνωση της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

lolis
Το City Project | Έργο στην Πόλη είναι ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας της τέχνης και του πολιτισμού.

Με απλά λόγια, «ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μέσω του προγράμματος, ο ΝΕΟΝ αποσκοπεί στην παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης, της κοινωνίας και της πόλης» διαβάζουμε σχετικά στην ιστοσελίδα https://neon.org.gr

Για πέμπτη χρονιά φέτος πραγματοποιείται η πρωτοβουλία -υπό τη διοργάνωση της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Με ανάθεση στον καλλιτέχνη εικαστικό Ανδρέα Λόλη εγκαινιάζεται στις 12 Σεπτεμβριου η έκθεση στον χώρο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών υπό την Επιμέλεια της Νάγιας Γιακουμάκη -επιμελήτριας & επικεφαλής Επιμελητικών Σπουδών.

Κλείσιμο
Σε ένα σύντομο βιογραφικό του διαβάζουμε: Γεννήθηκε το 1970. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Carrara στην Ιταλία. Έχει λάβει το Bραβείο «Manucci», το 2008 στην Ιταλία, έχει συμμετάσχει σε συμπόσια γλυπτικής ενώ έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8 ατομικές.

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο και αποσκοπεί στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Ο ΝΕΟΝ δεν περιορίζεται σε ένα μόνον χώρο. Έδρα του είναι ολόκληρη η πόλη, το ευρύτερο αστικό περιβάλλον. Είναι ένας ζωντανός και ενεργός συνομιλητής με την κοινωνία, τους θεσμούς και το κοινό. Μέσω της τέχνης και των σύγχρονων ιδεών, ο ΝΕΟΝ θέλει να κεντρίσει τις ατομικές συνειδήσεις και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως ένα όχημα συλλογικής συνείδησης. Ο ΝΕΟΝ επιδιώκει να αναδείξει τον πολιτισμό ως βασικό μοχλό προόδου και ανάπτυξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης