«Η –ελληνική– Κουζίνα» του Νανούρη

kouzina-nanouris

59 χρόνια από την πρώτη παρουσίασή του στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο το θεατρικό έργο «Η Κουζίνα» του διακεκριμένου Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο «Αποθήκη», σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη

Έργο γραμμένο το 1957, «Η Κουζίνα» του Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker παρουσιάστηκε ως μονόπρακτο για πρώτη φορά το 1959 στο Λονδίνο, στο θέατρο Royal Court. Το 1961 ανέβηκε ως δίπρακτο και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο ενώ έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
kouzina-nanouris-1


Στην Ελλάδα παρουσιάζεται φέτος για πρώτη φορά –σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον– με τον Γιώργο Νανούρη να έχει αναλάβει την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της απόδοσης του έργου, με ένα θίασο πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών.

Το Θέατρο Αποθήκη θα φιλοξενήσει στις 5 Οκτωβρίου την πρεμιέρα των παραστάσεων προβάλλοντας «την Κουζίνα ενός εστιατορίου η οποία λειτουργεί παραβολικά και δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της κοινωνίας μας».

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την παράσταση: «Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο άγρια ωμό που διαθέτει όμως αρκετές δόσεις χιούμορ και καταπιάνεται με θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, όπως η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας».

«Ο Arnold Wesker είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς Άγγλους συγγραφείς. Πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα στο ενεργητικό του, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους γιατί στα έργα του οι ήρωες είναι χαρακτήρες της εργατικής τάξης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν

apli-metavasi

«Είναι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε», διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση Απλή Μετάβαση πού έρχεται στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου τον Φεβρουάριο του 2019

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»