«Η –ελληνική– Κουζίνα» του Νανούρη

«Η –ελληνική– Κουζίνα» του Νανούρη

59 χρόνια από την πρώτη παρουσίασή του στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο το θεατρικό έργο «Η Κουζίνα» του διακεκριμένου Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker, παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο «Αποθήκη», σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιώργου Νανούρη

kouzina-nanouris
Έργο γραμμένο το 1957, «Η Κουζίνα» του Άγγλου συγγραφέα Arnold Wesker παρουσιάστηκε ως μονόπρακτο για πρώτη φορά το 1959 στο Λονδίνο, στο θέατρο Royal Court. Το 1961 ανέβηκε ως δίπρακτο και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο ενώ έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
kouzina-nanouris-1


Στην Ελλάδα παρουσιάζεται φέτος για πρώτη φορά –σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον– με τον Γιώργο Νανούρη να έχει αναλάβει την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της απόδοσης του έργου, με ένα θίασο πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών.

Κλείσιμο
Το Θέατρο Αποθήκη θα φιλοξενήσει στις 5 Οκτωβρίου την πρεμιέρα των παραστάσεων προβάλλοντας «την Κουζίνα ενός εστιατορίου η οποία λειτουργεί παραβολικά και δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της κοινωνίας μας».

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την παράσταση: «Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο άγρια ωμό που διαθέτει όμως αρκετές δόσεις χιούμορ και καταπιάνεται με θέματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, όπως η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ' τη ζωή μας».

«Ο Arnold Wesker είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς Άγγλους συγγραφείς. Πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα στο ενεργητικό του, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους γιατί στα έργα του οι ήρωες είναι χαρακτήρες της εργατικής τάξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης