Ένας Ιρλανδός για την Αμερική του 19ου αιώνα

meres-dixos-telos

Ο Δουβλινέζος Sebastian Barry, συγγραφέας βραβευμένος με την ανώτατη διάκριση των Ιρλανδικών Γραμμάτων, συστήνεται ξανά στο ελληνικό κοινό με το βιβλίο του «Μέρες δίχως τέλος» από την εκδοτική ταυτότητα των εκδόσεων Ίκαρος

O Sebastian Barry γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 1955.

Σε ένα συνοπτικό βιογραφικό του σημείωμα διαβάζουμε ότι ο τρόπος γραφής του, τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς παγκοσμίως.

Ο ίδιος με αφορμή τα βιβλία του, έχει βρεθεί δύο φορές στις βραχείες λίστες του βραβείου Man Booker και φέτος οι εκδόσεις Ίκαρος συστήνουν ξανά τον Sebastian Barry στο ελληνικό κοινό με την έκδοση με τίτλο «Μέρες δίχως τέλος».

Η 296 σελίδων έκδοση –σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου– εξιστορεί «μια δυνατή ιστορία δύο ανδρών που ζουν κάποιες από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Αμερικής, σε ένα μυθιστόρημα τοποθετημένο στην Αμερική κατά τα μέσα του 19ου αιώνα».

Σχετικά με την ιστορία της Ιρλανδικής γραφής ξεχωρίζουμε: «Ο Τόμας ΜακΝάλτι, μόλις δεκαεπτά ετών, και ο σύντροφός του Τζον Κόουλ κατατάσσονται στον αμερικανικό στρατό τη δεκαετία του 1850 και παίρνουν μέρος στους ινδιάνικους πολέμους και στη συνέχεια στον αμερικανικό εμφύλιο. Ορφανοί, έχοντας βιώσει και οι δυο τρομερές κακουχίες, και παρά τις φρικαλεότητες που αντικρίζουν, βρίσκουν τις μέρες που διανύουν γεμάτες φως και ζωντάνια.

Στη συνέχεια συναντούν μια μικρή Ινδιάνα, και μια πιθανότητα ευτυχίας διαφαίνεται, αρκεί να μπορέσουν να επιβιώσουν. Παρά τη βία που κυριαρχεί, διαμορφώνεται το πορτρέτο μιας απρόσμενης και συγκινητικής οικογένειας.

Κινούμενο από τις πεδιάδες της αμερικανικής Δύσης μέχρι το Τενεσί, το μυθιστόρημα του Sebastian Barry είναι ένα αριστούργημα ατμόσφαιρας και γλώσσας που μας προκαλεί να δούμε αυτά που έχουν πραγματική σημασία, ακόμη και τις μέρες που μοιάζουν ατελείωτες και χωρίς ελπίδα».

Ένα μικρό απόσπασμα από τις πρώτες 25 σελίδες του βιβλίου μπορείτε να τo διαβάσετε στον σύνδεσμο Issuu.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dymani-prosfigias

Την ιστορία της Κλειώς Χατζηαλέξη -εργάτριας στην κλωστοϋφαντουργία Μουταλάσκη εξιστορεί η θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς εστιάζοντας στην εργατική προσφυγιά της Ελευθερούπολης Αττικής

leonardo-da-vinci

75 μοντέλα εφευρέσεων, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και περισσότερα από 200 εκθέματα του Μουσείου «Leonardo da Vinci» της Ρώμης, θα βρίσκονται στην ομώνυμη έκθεση στο χώρο του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι

1
beer-chios

Μια νέα γυναίκα, η Στέλλα Δημητριάδου, που βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στο μικροζυθοποιείο στο Κάμπο της Χίου είναι πίσω από την συνταγή της νέας ξεχωριστής μπύρας με το κυρίαρχο το τοπικό ιδίωμα