Ένας Ιρλανδός για την Αμερική του 19ου αιώνα

meres-dixos-telos

Ο Δουβλινέζος Sebastian Barry, συγγραφέας βραβευμένος με την ανώτατη διάκριση των Ιρλανδικών Γραμμάτων, συστήνεται ξανά στο ελληνικό κοινό με το βιβλίο του «Μέρες δίχως τέλος» από την εκδοτική ταυτότητα των εκδόσεων Ίκαρος

O Sebastian Barry γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το 1955.

Σε ένα συνοπτικό βιογραφικό του σημείωμα διαβάζουμε ότι ο τρόπος γραφής του, τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς παγκοσμίως.

Ο ίδιος με αφορμή τα βιβλία του, έχει βρεθεί δύο φορές στις βραχείες λίστες του βραβείου Man Booker και φέτος οι εκδόσεις Ίκαρος συστήνουν ξανά τον Sebastian Barry στο ελληνικό κοινό με την έκδοση με τίτλο «Μέρες δίχως τέλος».

Η 296 σελίδων έκδοση –σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου– εξιστορεί «μια δυνατή ιστορία δύο ανδρών που ζουν κάποιες από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Αμερικής, σε ένα μυθιστόρημα τοποθετημένο στην Αμερική κατά τα μέσα του 19ου αιώνα».

Σχετικά με την ιστορία της Ιρλανδικής γραφής ξεχωρίζουμε: «Ο Τόμας ΜακΝάλτι, μόλις δεκαεπτά ετών, και ο σύντροφός του Τζον Κόουλ κατατάσσονται στον αμερικανικό στρατό τη δεκαετία του 1850 και παίρνουν μέρος στους ινδιάνικους πολέμους και στη συνέχεια στον αμερικανικό εμφύλιο. Ορφανοί, έχοντας βιώσει και οι δυο τρομερές κακουχίες, και παρά τις φρικαλεότητες που αντικρίζουν, βρίσκουν τις μέρες που διανύουν γεμάτες φως και ζωντάνια.

Στη συνέχεια συναντούν μια μικρή Ινδιάνα, και μια πιθανότητα ευτυχίας διαφαίνεται, αρκεί να μπορέσουν να επιβιώσουν. Παρά τη βία που κυριαρχεί, διαμορφώνεται το πορτρέτο μιας απρόσμενης και συγκινητικής οικογένειας.

Κινούμενο από τις πεδιάδες της αμερικανικής Δύσης μέχρι το Τενεσί, το μυθιστόρημα του Sebastian Barry είναι ένα αριστούργημα ατμόσφαιρας και γλώσσας που μας προκαλεί να δούμε αυτά που έχουν πραγματική σημασία, ακόμη και τις μέρες που μοιάζουν ατελείωτες και χωρίς ελπίδα».

Ένα μικρό απόσπασμα από τις πρώτες 25 σελίδες του βιβλίου μπορείτε να τo διαβάσετε στον σύνδεσμο Issuu.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2