Ο πιανίστας του Κάστρου

Ο πιανίστας του Κάστρου

Ο 35χρονος Βασίλης Βαρβαρέσος, πιανίστας, συνθέτης και διακεκριμένος μουσικός, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μολύβου για δυο συναντήσεις στη μέση του Αυγούστου

vasilis-varvaresos-1
Ο Βασίλης Βαρβαρέσος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983.

Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε τις σπουδές πιάνου. Στα 13 του χρόνια εμφανίστηκε στο Monte Carlo ως ένας εκ των 11 καλύτερων μικρών βιρτουόζων του κόσμου (“Piccoli Mozart”). Σε ηλικία 14 ετών κέρδισε το Α' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό της Young Concert Artists στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 407 υποψηφίων από 41 χώρες του κόσμου.

Όπως διαβάζουμε σε ένα βιογραφικό του σημείωμα –το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης– «Ο Βασίλης Βαρβαρέσος ολοκλήρωσε τις ανώτατες σπουδές του στο πιάνο στην Juilliard School of Music της Νέας Υόρκης με πλήρη υποτροφία και καθηγητές τους Herbert Stessin, Jerome Lowenthal, Yoheved Kaplinsky και Robert McConald.

Είναι κάτοχος Βachelor, Μaster και Doctor of Musical Arts με επιβλέποντα της Διατριβής του τον Carl Schachter. Στην Juilliard School of Music διετέλεσε επίσης Βοηθός Καθηγητή Πιάνου στην τάξη του Julian Martin. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ο μοναδικός επιλεγμένος πιανίστας από το Conservatoire National de Paris, στο πρόγραμμα Diplôme d’ Artiste Interprète με καθηγητή τον Michel Dalberto.

Επίσης είναι κάτοχος πολλών βραβείων και διακρίσεων πάνω στο επάγγελμά του, τη μουσική.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο και “Βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας” στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών “Petar Konjovic” στο Βελιγράδι, “Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Έλληνα Καλλιτέχνη” από την “Ένωση Ελλήνων Κριτικών”, το Α' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα” και το Γ' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “George Enescu” στο Βουκουρέστι.

Επιπλέον, εκπροσώπησε την Ελλάδα ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Κίνα το 2008, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπήρξε προσκεκλημένος στα Φεστιβάλ Chopin de Nohant, Chopin της Orangerie, καθώς επίσης στον Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Barack Obama, ενώ εμφανίστηκε επίσης στη Salle Gaveau, τη Salle Pleyel και τη Cité de la Musique του Παρισιού, αλλά και στο Ηρώδειο με την Κ.Ο.Α.»

Στις 16 και 18 Αυγούστου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος θα συμμετέχει με έργα του κλασσικής μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής με τίτλο -Γένεσις-, το οποίο διοργανώνεται για 4η χρονιά στον Μόλυβο στο νησί της Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο βυζαντινό κάστρο του Μολύβου το οποίο αποτελεί τον κύριο χώρο που, μαζί με άλλες τοποθεσίες του χωριού, φιλοξενεί τις εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης