Και με τις ευλογίες του Αγίου Πατρικίου!

Και με τις ευλογίες του Αγίου Πατρικίου!

Ο  Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος είναι ο ιθύνων νους πίσω από το επικείμενο διήμερο Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου στην πόλη των Γρεβενών

Και με τις ευλογίες του Αγίου Πατρικίου!
Η αρχή έγινε το 2015, όπου ο ζήλος του Στέλιου για την Ιρλανδική μουσική τον έκανε να αναζητήσει την αφορμή για να μοιραστεί και με άλλους την αγάπη του για τον Κέλτικο πολιτισμό. Έτσι, -όπως διαβάζω στο site του φεστιβάλ- η ημέρα του Αγίου Πατρικίου ήταν η λύση! 

Αρχικά, η πρώτη χρονιά ήταν μια απλή συμμάζωξη φίλων σε ένα χώρο της πόλης - μια τυπική βραδιά με Ιρλανδική μουσική.

Η επόμενη χρονιά, το 2016 -και καθώς οι εντυπώσεις από το προηγούμενο έτος ήταν θετικές-, περιείχε προσδοκίες ως προς την πραγματοποίησή της. Η Κέλτικη νύχτα διοργανώθηκε σε μεγαλύτερο χώρο της πόλης, με αποκορύφωμα το 2017 όπου η «βραδιά ξεπέρασε τον χαρακτήρα μιας μικρής γιορτής» καθώς η φήμη της πρωτοποριακής γιορτής του Αγίου Πατρικίου προσκάλεσε επισκέπτες και από γειτονικές πόλεις! 

Κλείσιμο
Φέτος, η μέρα του Αγίου Πατρικίου (St.Patrick’s Day), απέκτησε ταυτότητα και θα πλαισιωθεί σε ένα μικρό φεστιβάλ δύο ημερών. 
Παραδοσιακή μουσική, κινηματογράφος και γαστρονομία είναι τρεις εκφάνσεις του ιρλανδικού πολιτισμού στις οποίες μπορούν να μυηθούν όσοι θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ. 

Αξιοσημείωτο της διοργάνωσης αποτελεί πως, ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Πατρικίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά. 

Το όραμα του διοργανωτή -όπως αναγράφεται στο σημείωμα του- είναι «να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας τόσο πολιτισμικής όσο επιχειρηματικής ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα όσο είναι αυτό εφικτό στα Γρεβενά. Η γιορτή απλά θα είναι ένα γεγονός και ένα μέσο για την δημιουργία ενός κόμβου ανάπτυξης και διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς, σε δυο λαούς. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία διατηρούν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις. Εκτιμάται, ότι οι πολιτικές σχέσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω δεδομένου ότι οι θέσεις τους συγκλίνουν σε πολλά θέματα και οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αξίες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.stpatricksday.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης