Η τζαζ του μέλλοντός μας

Η τζαζ του μέλλοντός μας

Ο πιο ιδιαίτερος πιανίστας της σημερινής ιταλικής σκηνής, Τζοβάννι Γκουίντι, έρχεται στη Στέγη

Η τζαζ του μέλλοντός μας
Ο Τζοβάννι Γκουίντι έρχεται στην Αθήνα: αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή τον πιο ιδιαίτερο πιανίστα της σημερινής ιταλικής σκηνής. Και ενώ έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνες στη χώρα μας, στη δύση της πορείας τους, ο 30χρονος Τζοβάννι Γκουίντι βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το άλμπουμ του, “This is the day” από την ECM, το τρίτο κατά σειρά στην ίδια εταιρεία. Από νεαρή ηλικία ο πιανίστας έδειξε επίπεδο και ικανότητες έμπειρου μουσικού. Σε ηλικία τριών ετών, οι γονείς του τού έκαναν δώρο ένα σετ ντραμς, σηματοδοτώντας και την πρώτη επαφή του με τη μουσική σε ένα σπίτι όπου το οικογενειακό στερεοφωνικό συγκρότημα αγαπούσε την τζαζ. Όταν ο Γκουίντι είδε έναν φίλο του να παίζει πιάνο, αποφάσισε πως αυτό ήταν το όργανό του. Λίγο αργότερα, θα ερωτευόταν την τζαζ που του είχε γίνει βίωμα από τη νηπιακή ηλικία.



Ο Γκουίντι από πολύ νωρίς ανέπτυξε τη δική του τεχνική που χαρακτηρίζεται από μια συναρπαστική αφηγηματική ένταση. Πέρα από μια πληθώρα ιδεών, η μουσική πρότασή του είναι γεμάτη ενέργεια. Μοιάζει να είναι ιδανικό παράδειγμα του πως διαμορφώνεται η νέα μουσική, με μια γόνιμη σύγκρουση ωριμότητας και φρεσκάδας να χαρακτηρίζει το προσωπικό του στυλ έκφρασης. Μεγάλη σημασία στην καριέρα του η συνάντηση του με τον μέντορά του και κορυφαίο Ιταλό τρομπετίστα Enrico Rava.
Κλείσιμο

Στην εμφάνισή του στη Στέγη θα τον συνοδεύσουν δύο σπουδαίες προσωπικότητες της σύγχρονης τζαζ, ο Τζιανλούκα Πετρέλλα και ο Λουί Σκλαβίς. Ο πολύ ταλαντούχος συμπατριώτης του, Τζιανλούκα Πετρέλλα, είναι ένας από τους πλέον αξιόλογους τρομπονίστες παγκοσμίως, με ενθουσιώδεις κριτικές και διεθνείς διακρίσεις (Best Rising Star). Από την άλλη, ο παραγωγικότατος Γάλλος σαξοφωνίστας και κλαρινετίστας Λουί Σκλαβίς, με καριέρα τεσσάρων δεκαετιών και περισσότερους από 120 δίσκους στο ενεργητικό του, είναι ήδη γνωστός στο κοινό της Στέγης από την εντυπωσιακή εμφάνισή του με το Atlas Trio, τον Ιανουάριο του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης