Ραντεβού στα εστιατόρια

Ραντεβού στα εστιατόρια

Ε-table.gr, η startup που σε βοηθάει να διαλέξεις εστιατόριο και να κλείσεις τραπέζι online

Ραντεβού στα εστιατόρια
Ο Γιώργος Αρφαράς και ο Κώστας Σαριδάκης γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όντας συμφοιτητές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Η μοίρα τα έφερε έτσι που λίγα χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξάνα, αυτή τη φορά ως συνάδελφοι στην Deloitte, μία από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες. «Ένα Σάββατο απόγευμα, το 2011, θέλαμε να βγούμε για φαγητό. Για να βρούμε κάποιο διαθέσιμο τραπέζι για το ίδιο βράδυ χρειάστηκε να πάρουμε αρκετά τηλέφωνα σε τέσσερα διαφορετικά μαγαζιά», μου εξηγούν. Η όλη διαδικασία που απαιτήθηκε μέχρι να βγάλουν άκρη είχε ως αποτέλεσμα να γεννηθεί η ιδέα του e-table.gr.



Κλείσιμο
Η υπηρεσία τους, που «τρέχει» εδώ και έναν χρόνο, προσφέρει στους χρήστες μια πλατφόρμα online κρατήσεων μέσα από την οποία ανακαλύπτουν και επιλέγουν νέα εστιατόρια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1.500 συμβεβλημένα μαγαζιά σε 21 πόλεις και υπολογίζεται ότι έχουν εξυπηρετηθεί παραπάνω από 35.000 πελάτες. «Η πληροφορία που έχουμε δημιουργήσει για τα εστιατόρια είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Για κάθε εστιατόριο το e-table.gr
έχει δημιουργήσει ένα προφίλ με πολυεπίπεδη πληροφορία που περιλαμβάνει εικόνες, περιγραφικό κείμενο, επιβεβαιωμένες κριτικές και σε μερικές περιπτώσεις εικονική περιήγηση 360 μοιρών που έχουμε δημιουργήσει εμείς», τονίζει ο Γιώργος.

Συζητώντας μαζί τους, μου αποκαλύπτουν πως μία από τις σημαντικότερες δυσκολίες που συνάντησαν στο εγχείρημά τους ήταν η περιορισμένη εμπιστοσύνη του κλάδου προς τις υπηρεσίες μέσω ίντερνετ. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας, αυτό συμβαίνει «κυρίως λόγω των deal sites που ωθούσαν τα εστιατόρια σε ασύμφορες για αυτά εμπορικές συμφωνίες. Αυτό μας έχει δυσκολέψει στις πωλήσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι συνεργάτες βλέπουν ότι είμαστε μια αξιόπιστη υπηρεσία που πραγματικά τους δημιουργεί αξία, χωρίς καθόλου κόπο και πραγματικά με το ελάχιστο δυνατό κόστος».



Ο ανταγωνισμός δεν τους τρομάζει, ειδικά ο άμεσος, αφού θεωρούν ότι είναι πρακτικά ανύπαρκτος. «Είμαστε η μόνη υπηρεσία που προσφέρει online κράτηση χωρίς αναμονή για επιβεβαίωση και έχει παρουσία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας», μου λένε. Από την άλλη, βέβαια, αναγνωρίζουν ότι ο έμμεσος ανταγωνισμός είναι σχετικά μεγάλος. «Δεν δίνει όμως τη δυνατότητα online κράτησης στους χρήστες του και η πληροφορία που παρέχει είναι χαοτική και μη ενημερωμένη».

Όσο για τα επόμενά τους βήματα, στα άμεσα πλάνα είναι η ολοκλήρωση του Table και Guest Management συστήματος για τα συνεργαζόμενα εστιατόρια καθώς και η δυνατότητα αναζήτησης πιάτων για τους χρήστες. «Παράλληλα, σχεδιάζουμε την ανάπτυξη μας σε δύο μεγάλες πόλεις, την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα». Καλή μας όρεξη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης