Ραντεβού στα εστιατόρια

Ραντεβού στα εστιατόρια

Ε-table.gr, η startup που σε βοηθάει να διαλέξεις εστιατόριο και να κλείσεις τραπέζι online

Ο Γιώργος Αρφαράς και ο Κώστας Σαριδάκης γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όντας συμφοιτητές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Η μοίρα τα έφερε έτσι που λίγα χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξάνα, αυτή τη φορά ως συνάδελφοι στην Deloitte, μία από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες. «Ένα Σάββατο απόγευμα, το 2011, θέλαμε να βγούμε για φαγητό. Για να βρούμε κάποιο διαθέσιμο τραπέζι για το ίδιο βράδυ χρειάστηκε να πάρουμε αρκετά τηλέφωνα σε τέσσερα διαφορετικά μαγαζιά», μου εξηγούν. Η όλη διαδικασία που απαιτήθηκε μέχρι να βγάλουν άκρη είχε ως αποτέλεσμα να γεννηθεί η ιδέα του e-table.gr.Η υπηρεσία τους, που «τρέχει» εδώ και έναν χρόνο, προσφέρει στους χρήστες μια πλατφόρμα online κρατήσεων μέσα από την οποία ανακαλύπτουν και επιλέγουν νέα εστιατόρια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1.500 συμβεβλημένα μαγαζιά σε 21 πόλεις και υπολογίζεται ότι έχουν εξυπηρετηθεί παραπάνω από 35.000 πελάτες. «Η πληροφορία που έχουμε δημιουργήσει για τα εστιατόρια είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Για κάθε εστιατόριο το e-table.gr
έχει δημιουργήσει ένα προφίλ με πολυεπίπεδη πληροφορία που περιλαμβάνει εικόνες, περιγραφικό κείμενο, επιβεβαιωμένες κριτικές και σε μερικές περιπτώσεις εικονική περιήγηση 360 μοιρών που έχουμε δημιουργήσει εμείς», τονίζει ο Γιώργος.

Συζητώντας μαζί τους, μου αποκαλύπτουν πως μία από τις σημαντικότερες δυσκολίες που συνάντησαν στο εγχείρημά τους ήταν η περιορισμένη εμπιστοσύνη του κλάδου προς τις υπηρεσίες μέσω ίντερνετ. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας, αυτό συμβαίνει «κυρίως λόγω των deal sites που ωθούσαν τα εστιατόρια σε ασύμφορες για αυτά εμπορικές συμφωνίες. Αυτό μας έχει δυσκολέψει στις πωλήσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι συνεργάτες βλέπουν ότι είμαστε μια αξιόπιστη υπηρεσία που πραγματικά τους δημιουργεί αξία, χωρίς καθόλου κόπο και πραγματικά με το ελάχιστο δυνατό κόστος».Ο ανταγωνισμός δεν τους τρομάζει, ειδικά ο άμεσος, αφού θεωρούν ότι είναι πρακτικά ανύπαρκτος. «Είμαστε η μόνη υπηρεσία που προσφέρει online κράτηση χωρίς αναμονή για επιβεβαίωση και έχει παρουσία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας», μου λένε. Από την άλλη, βέβαια, αναγνωρίζουν ότι ο έμμεσος ανταγωνισμός είναι σχετικά μεγάλος. «Δεν δίνει όμως τη δυνατότητα online κράτησης στους χρήστες του και η πληροφορία που παρέχει είναι χαοτική και μη ενημερωμένη».

Όσο για τα επόμενά τους βήματα, στα άμεσα πλάνα είναι η ολοκλήρωση του Table και Guest Management συστήματος για τα συνεργαζόμενα εστιατόρια καθώς και η δυνατότητα αναζήτησης πιάτων για τους χρήστες. «Παράλληλα, σχεδιάζουμε την ανάπτυξη μας σε δύο μεγάλες πόλεις, την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα». Καλή μας όρεξη!

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ba baloo

Και στον πύργο! Και στον Πύργο! Να σχεδιάσετε κι εκεί την ανάπτυξη σας! ;)

Ηλίας

Πολύ καλή και εύχρηστη υπηρεσία με πολλά πλεονεκτήματα..Αξίζει...

Lena Ts.

kali fasi yo! ehw kleisi polles fores.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gods_ar

Η Playmobil δημιουργεί και λανσάρει στην αγορά τους 12 αρχαίους Έλληνες θεούς και φέρνει την ελληνική μυθολογία πιο κοντά στα παιδιά

city01

Για το βιβλίο του Καινούργια μέρα τιμήθηκε ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Prize for Literature).

1
music_a

H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 21.00.

pontoss_arthosss

Ο Άρης Μπινιάρης ασχολήθηκε και έφερε στη σκηνή ένα επεισόδιο του Ελληνοιταλικού πολέμου – εκείνο με το ύψωμα 731 όπου μια χούφτα Ελλήνων στρατιωτών αντιστάθηκε παλικαρίσια στη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι. Τώρα ο Μπινιάρης ετοιμάζεται να ανεβάσει μια παράσταση για τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα.
Α-Φ Καβαλιεράτου

mouseio2

Το Μουσείο ζωγραφικής και φωτογραφίας Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό πολιτιστικό κόμβο στην περιοχή φιλοξενώντας καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

hadrian_ar

Συνεχίζεται μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο στην αίθουσα 31α της Συλλογής των Γλυπτών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών η έκθεση για τον Ανδριανό που ανέβηκε στο θρόνο της Ρώμης το 117 μ.Χ.

triangle_ar

Ο 11ος περίπατος των atenistas στην Αθήνα - OPEN WALK ATHENS #11: Τρίγωνο Αθήνας- ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με ιδιαίτερη επιτυχία και μας άφησε μια υπέροχη κληρονομιά: Έναν οδηγό.