Εναλλαγή μπαταριών δοκιμάζει η Stellantis

Εναλλαγή μπαταριών δοκιμάζει η Stellantis

Από την επόμενη χρονιά η Stellantis θα ξεκινήσει πιλοτικά ένα πρόγραμμα εναλλαγής μπαταριών στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ως λύση για την μείωση του χρόνου αναμονής φόρτισης

Fiat_500e_Ample_Mod
Ένα από τα αρνητικά δεδομένα ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραμένει ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών του, ιδίως όταν πρόκειται να κάνουμε κάποιο ταξίδι. Παρότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των δημόσιων φορτιστών και ταχυφορτιστών, ακόμα και στη χώρα μας, το θέμα παραμένει. Μία από τις λύσεις που προτείνονται είναι η δυνατότητα αλλαγής της υπάρχουσας μπαταρίας στο αυτοκίνητο με άλλη που θα είναι ήδη φορτισμένη. Η διαδικασία διαρκεί λίγο χρόνο και είναι εύκολη, από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο τεχνικό πρωτόκολλο και οι αντίστοιχες υποδομές. Θυμίζουμε ότι αυτή τη μέθοδο ξεκίνησε να εφαρμόζει η κινεζική Nio στην Ευρώπη αλλά, προς το παρόν, δεν έχει μεγάλη διάδοση, καθώς και τα μοντέλα της δεν έχουν καλή εμπορική πορεία.
Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος Stellantis θα ξεκινήσει την ίδια πρακτική για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά εντός του 2024 στη Μαδρίτη όπου θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές.
Αρχικά, η εναλλαγή των μπαταριών θα αφορά στο Fiat 500e και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλα και άλλων εταιριών του Ομίλου, όπως η Opel, η Peugeot, η Citroen, η Jeep ακόμα και η Maserati.
Τη σχετική τεχνολογία εξελίσσει ήδη η αμερικανική εταιρεία Ample και ονομάζεται Modular Battery Swapping. Σε ανακοίνωσή της η Stellantis αναφέρει ότι ο χρόνος που θα διαρκεί η αντικατάσταση της μπαταρίας θα είναι ανάλογος με αυτόν που χρειαζόμαστε τώρα για να ανεφοδιάσουμε με καύσιμο το αυτοκίνητό μας.
Κλείσιμο
Ο Ρικάρντο Σταμάτι, (Ricardo Stamatti), Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Stellantis, δήλωσε αναφορικά με το νέο πρόγραμμα: «Η λύση Modular Battery Swapping της Ample μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας μεγαλύτερη ενεργειακή δυναμική, εξαιρετική λειτουργικότητα και τους απαλλάσσουμε από το άγχος φόρτισης. Ανυπομονούμε να θέσουμε σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα με το ξεχωριστό Fiat 500e».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης