GM: Προσεχώς 23 νέα ηλεκτρικά

GM: Προσεχώς 23 νέα ηλεκτρικά

Μάλιστα, η αυτονομία των νέων EV της GM, θα ξεπερνά τα 600 χλμ. και η ισχύς τους 1.000 ίππους...

GM-EV-1
Έχουμε και λέμε λοιπόν, στο λανσάρισμα 23 νέων ηλεκτρικών των Chevrolet, Cadillac, Buick και GMC με ορίζοντα το 2023 προσβλέπει η General Motors, στο πλαίσιο της  προσπάθειάς της να αναδειχθεί σε ηγέτη στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα BEV3 που θα είναι συμβατή με της νέας γενιάς μπαταρίες τύπου Ultium. Οι τελευταίες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κοβάλτιo και τα κελιά τους μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε οριζόντια (στα αυτοκίνητα με χαμηλό αμάξωμα) όσο και σε κάθετη διάταξη (στα υπερυψωμένα).


Η νέα αρχιτεκτονική ΒΕV3 είναι συμβατή με μπαταρίες κυμαινόμενης ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 50 και 200 kWh, με κάθε συγκρότημα στοιχείων (module) να έχει το δικό του σύστημα διαχείρισης για την αποθήκευση δεδομένων σχετικά με τις φθορές και το service. Επομένως, οι μηχανικοί της GM μπορούν να εντοπίσουν εύκολα τα ελαττωματικά συγκροτήματα στοιχείων και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην αντικατάστασή τους.



Τα επερχόμενα ηλεκτρικά θα εφοδιάζονται με κύκλωμα 400V που επιτρέπει την ταχύτατη φόρτιση των οχημάτων σε ταχυφοριστές ισχύος έως και 200 KW. Ακόμα πιο ικανά θα είναι τα ηλεκτρικά pick-up της μάρκας, δεδομένου ότι θα έχουν κυκλώματα 800V για φόρτιση σε μονάδες μέγιστης ισχύος 350 kW.

Σύμφωνα με τη General Motors, η κατώτερη αυτονομία των μελλοντικών οχημάτων της θα είναι 644 χλμ., την ίδια ώρα που έχει αναπτύξει τρεις ηλεκτροκινητήρες: Δύο εξ αυτών είναι σύγχρονοι μόνιμου μαγνήτη και αποδίδουν 245 και 347 PS.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης