Toyota: Με όλα τα ηλεκτρικά της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Toyota: Με όλα τα ηλεκτρικά της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Τώρα η εταιρεία στοχεύει να αναδείξει αυτό που αποκαλεί «πλήρη σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων» στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Toyota_EV_Olympics_4

Η Toyota δεν διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά αλλά πρόκειται να διαθέσει συνολικά περίπου 3.700 οχήματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, εκ των οποίων το 90 τοις εκατό είναι ηλεκτρικό. Κατά τη διάρκεια των αγώνων σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου 500 Mirai με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και άλλα 850 ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, εκτός από υβριδικά PHEV και μη, όπως τα Toyota Prius και Prius Prime.


Ωστόσο, κανένα από τα αμιγώς ηλεκτρικά της δεν θα είναι κανονικό επιβατικό αλλά θα είναι με τη μορφή του APM, του e-Palette και του Concept-i- με τα e-Palette και Concept-i να μπορούν να επιδείξουν αυτόνομη μετακίνηση επιπέδου 4. Τις ημέρες των αγώνων, από 26 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου 2021 (κι ας λέγονται Ολυμπιακοί 2020) διαθέσιμα από την Toyota θα είναι και τα scooters που κρατούν τον αναβάτη σε όρθια θέση, καθώς επίσης καθίσματα και αναπηρικά αμαξίδια για τις μετακινήσεις σε κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης