Τα πασχαλινά γλυκά τυροπιτάκια της Τήνου (+ συνταγή)

Τα πασχαλινά γλυκά τυροπιτάκια της Τήνου (+ συνταγή)

Δείγμα γευστικής κληρονομιάς, που περνάει από γενιά σε γενιά και καθρεφτίζει το κανάκεμα της πρώτης ύλης, την αγάπη για τη μαγειρική και την ζεστασιά της κυκλαδίτικης φιλοξενίας.

pasxalina_tyropitakia_tinou_net
Τα πασχαλινά γλυκά τηνιακά τυροπιτάκια είναι μικρά γευστικά κοσμήματα που δίνουν χρώμα, άρωμα και γεύση στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Το τηνιακό «πέτρωμα», φρέσκο αγελαδινό τυρί, είναι το βασικό συστατικό και παίζει ουσιαστικό ρόλο στη γεύση, ωστόσο η μαεστρία στο δίπλωμα της πιέτας κλέβει τα φώτα της παράστασης.

Πολιτιστική κληρονομιά
Για τη διάσωση αυτής της κληρονομιάς φροντίζουν κάθε χρόνο με περισσή αγάπη οι νοικοκυρές του νησιού. Γιαγιάδες, θείες, εγγονές, μαμάδες, φίλες, κάθε χρόνο την Μεγάλη Τρίτη μαζεύονται ανά ομάδες, ανοίγουν τις κουζίνες τους, ζυμώνουν, πλάθουν, φουρνίζουν και ξεφουρνίζουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ακατάπαυστα και ακούραστα. Είναι χρέος τους να τα φτιάξουν. Μια άτυπη «υποχρέωση» που τις οργανώνει για το καλό των ημερών, για την οικογενειακή θαλπωρή.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης